Bij het F1-team van Ferrari loopt het de laatste tijd niet echt op rolletjes. Dramatische strategische keuzes worden opgevolgd door uitvalbeurten. En dan willen ze ook nog eens een auto naar buiten sturen met drie banden. Kortom, er moest wat veranderen. Dat gebeurt dit weekend en wel met een drastische aanpassing. Ze rijden namelijk met gele accenten op de Ferrari. Een speciale livery op een F1-auto gaat namelijk nóóit fout. Heus.

De auto blijft deels rood, maar ze voegen – zoals alleen de Italianen dat zo mooi kunnen noemen – Giallo Modena toe. Inderdaad, dat is dezelfde kleur die als achtergrond functioneert voor het logo van het merk. Met deze kleurstelling viert de Scuderia dat het 75 jaar geleden is dat ze hun eerste overwinning wisten te boeken. Tijdens de Grand Prix van Rome van 1947 kwam de Ferrari 125 S als eerst over de streep.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ferrari in het geel optreed in de F1. Tijdens de Belgische Grand Prix in 1961 verscheen de Belg Olivier Gendebien in een gehuurde gele Ferrari. Verhalen uit die tijd leren ons dat Gendebien aan het begin van de race mee vocht om de overwinning, maar het later moest opgeven omdat zijn gele Ferrari niet opgewassen was tegen de ‘echte’ rode rakkers.

Speciale livery’s gaan niet altijd goed

Iedereen weet nog wel hoe een speciale kleurstelling afliep voor Mercedes tijdens de GP van Duitsland in 2019. Maar op zich ging het Ferrari in 2020 best goed af. Tijdens de GP van Toscane reden ze met een andere rode kleur en toen werd Leclerc 5e. Vettel wist nog maar net de 14e plek te pakken. We gaan zien hoe het afloopt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)