Auto’s uit hetzelfde concern hebben de gewoonte uitwisselbare onderdelen te hebben. Dat kunnen simpele dingen zijn als een reservoir voor de koelvloeistof of het knopje van de elektrische ramen. Bij de Fiat 500 en de Dodge Charger Hellcat is de motor zelfs uitwisselbaar. Met een beetje werk.

Hahn Auto Restoration bouwt het Monster van Frankenstein uit de twee FCA-producten. De aanpak is op papier heel simpel: de neus van de Fiat 500 afslijpen, het chassis van de Dodge op de Fiat 500 lassen en de koetsdelen van de Fiat 500 terug erop bouwen. Ze gebruikten laserscanners om een 3D-model te maken.

Het project loopt al sinds 2017 en updates komen zo nu en dan. Op de laatste update is te zien dat de Hellcat-V8 met 717 pk op de plek zit waar ooit het motortje van de 500 zat. De bumper van het Fiatje is in tweeën gezaagd om hem breder te maken. We gaan het in de gaten houden voor je.

Fiat 500 met Hellcat-motor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @xj_ted on

De Fiat 500 met Hellcat-motor

Reacties

  • Sjoerd heeft op 12 juni 2019 geschreven:

    Heel gaaf maar echt lekker rijden zal het denk ik niet doen. Met die gewichtsverhouding en achterwielaandrijving zal het enkel donuts kunnen draaien.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)