Ruim de helft van de nieuwe Snelle Interventie Voertuigen (SIV) staan op dit moment stil. Te weinig agenten kregen de speciale rijvaardigheidstraining om achter het stuur van de Audi A6 met 272 pk te mogen kruipen. Een Audi RS 6 met 600 pk van de politie, gaat er dus niet zo snel komen.

Dat weerhield Matthijs Noort er niet van een digitaal potje te dagdromen. Hij slingerde Photoshop aan om deze Audi RS 6 te voorzien van de nieuwe politiekleuren. Op het dak verschenen zwaailichten en in de grille een setje blinkers. En voor de gein nog een exemplaar met zwarte velgen. Een heel slecht idee zou het niet zijn, zo’n RS 6 van de politie. Het aantal ram- en plofkraken neemt de afgelopen jaren alleen maar toe, en hiermee kunnen ze de boeven tenminste bijhouden.

De biturbo 4,0-liter V8, die je ook in de vorige versie vond en bijvoorbeeld ook in de Urus, produceert 600 pk en 800 Nm. De 0-100-tijd is 3,6 seconden en de 0-200-tijd is 12 seconden. De topsnelheid is zonder optiepakketten 250 km/u, maar in ruil voor geld wordt dat 280 óf 305 km/u. Een mild hybridesysteem (de politie heeft immers een voorbeeldfunctie) voegt een klein zetje toe en drukt de benzinerekening. En er komen ongetwijfeld genoeg aanmeldingen binnen voor de rijvaardigheidscursus.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie