Kooptip: Audi A8 Limousine van Remetzcar

Dezelfde als de koning ook heeft

Foto('s): Audi Van den BrugAudi A8 Limousine Remetzcar
Foto('s): Audi Van den BrugTeller van de Audi A8 Limousine van Remetzcar
Foto('s): Audi Van den BrugAudi A8 Limousine van Remetzcar achterkant
Foto('s): Audi Van den BrugVoorstoelen Audi A8 Limousine van Remetzcar
Foto('s): Audi Van den BrugAchterstoelen Audi A8 Limousine van Remetzcar
Foto('s): Audi Van den BrugZijkant Audi A8 Limousine van Remetzcar
Foto('s): Audi Van den BrugRemetzcarlogo op de Audi A8 Limousine van
Foto('s): Audi Van den BrugAudi A8 Limousine bij Prins Willem-Alexander boot
Foto('s): Audi Van den BrugAudi A8 Limousine in Nederland
Audi A8 Limousine Remetzcar
Teller van de Audi A8 Limousine van Remetzcar
Audi A8 Limousine van Remetzcar achterkant
Voorstoelen Audi A8 Limousine van Remetzcar
Achterstoelen Audi A8 Limousine van Remetzcar
Zijkant Audi A8 Limousine van Remetzcar
Remetzcarlogo op de Audi A8 Limousine van
Audi A8 Limousine bij Prins Willem-Alexander boot
Audi A8 Limousine in Nederland

Dit is niet de Audi A8 Limousine van de koning, dit is beter. Want deze A8 is het origineel. Audi-dealer Van den Brug bestelde de Audi A8 4.2 TDI in 2013 nieuw en met alle opties. Daarna ging de gloednieuwe sedan naar Remetzcar Lisse, waar de carrosseriekunstenaars 45 centimeter toevoegden aan de A8. Pas later bouwden ze nog een exemplaar voor niemand minder dan Koning Willem-Alexander. De eerste Audi A8 Limousine staat nu te koop in Drachten voor 74.800 euro – best schappelijk om er letterlijk als een vorst bij te rijden.

Het Nederlandse Remetzcar ken je onder meer van de Tesla Model S Shooting Brake. Ze bouwden ook een Range Rover 6x6x6 en een flinke lading limousines en rouwauto’s. In 2018 sloten na 22 jaar definitief de deuren van het bedrijf vanwege de leeftijd van de eigenaren. Het Haagse bedrijf Cinovara heeft trouwens het stokje overgenomen, mocht je nog iets bijzonders willen laten bouwen. En ja, ook zij hebben een Range Rover met zes wielen in de aanbieding voor je.

Er zit een keerzijde aan het feit dat deze A8 nu te koop wordt aangeboden. ‘De reden van verkoop is minder leuk’, vertelt voormalig eigenaar Romke Kooyenga aan Quote. ‘De ernstige ziekte van mijn broer, vriend en chauffeur Berend Kooyenga. Uit respect naar hem toe wil ik niet dat ik met een andere chauffeur in de auto blijf rijden.’ Romke stond ruim tien jaar geleden in de Quote 500 als een van de rijkste Nederlanders met destijds een geschat vermogen van 115 miljoen euro.

Achter in de Audi A8 Limousine houdt een koelbox het drinken koud en houden geventileerde massagestoelen de inzittenden op hun gemak. Naar voren bellen of de chauffeur iets harder wil rijden, kan via een telefoon wanneer de scheidingswand omhoog is. Deze glazen wand kan ook verduisterd worden, net als de zijruiten dat al zijn. De Limousine is keurig bereden, want pas bij 253.000 kilometer waren de remblokken aan de beurt. De tellerstand is nu meer dan 420.000 kilometer, maar dat zijn gelukkig voornamelijk lange afstanden.

Reacties
  1. Edwin Leuris zegt op 8 augustus 2020 om 10:42:

    Helaas bestaat de Nederlandse Limousine bouwer Remetzcar niet meer, de bovenste limousine op deze wagenpark pagina > https://www.limousine.nl/wagenpark.html is ook gebouwd door Remetz in Lisse. Was aanvankelijk met RR Phantom looks maar daar zijn na wat merkrecht discussies met RR de koplampen en velgen nog van over gebleven.

  2. TG zegt op 25 februari 2020 om 15:23:

    “Dezelfde als de koning ook heeft”
    Mag toch wel verwachten dat de Koning er beter bij zit met speciale run flat banden, kogelwerend glas, bodem bescherming tegen explosieven, grotere brandstoftank en misschien toch iets meer vermogen?

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken