Voor de meeste TopGear-lezers was het vooral een mooi potje dagdromen toen er een lading oude Mercedes-busjes van Defensie door de overheid werd geveild. De ruime Vario is namelijk een mooie basis voor een camperombouw. Voor een leuk bod mochten de elf oude busjes van de Koninklijke Marechaussee en de Landmacht mee met nieuwe eigenaren.

Als je op De Grote Zoekmachine speurt naar Vario-campers, kom je een hoop inspiratie tegen om de Mercedes-busjes tot mobiele woning om te bouwen. Er zijn zelfs bedrijven die kant-en-klare conversies aanbieden. Wie overwoog om een bod uit te brengen (of te laag heeft geboden) is natuurlijk razend benieuwd naar hoeveel de busjes uiteindelijk hebben gekost.

Zoveel kostten de Mercedes-busjes van Defensie

De veiling van Domeinen Roerende Zaken is inmiddels gesloten en de winnende biedingen zijn gepubliceerd. Het laagste winnende bod was was 2.466 euro op de groene Vario met ontbrekende onderdelen (vermoedelijk gedemonteerd na een botsing) en een lekke band. De overige Mercedes-busjes gingen voor prijzen tussen de 5.000 en 10.000 euro, waarbij de meeste net boven de 8.000 euro zaten.

Boven op het winnende bod moeten de kopers nog 15 procent opgeld betalen aan Domeinen Roerende Zaken. Mochten de kopers de busjes in Nederland op de weg zetten, dan komen daar nog wat kosten bij kijken, aangezien er geen geldig Nederlands kenteken op de auto’s zit en er geen Certificaat van Overeenstemming aanwezig is. Het kan natuurlijk zijn dat de busjes naar het buitenland gaan.

Als de volgende interessante lading voertuigen van Defensie online verschijnt, hoor je het weer van ons.

Duurste camper van Nederland: Morelo Palace 99

Dit is de duurste camper van Nederland

En hij heeft zelfs een garage

Reacties

  • Ellen heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

    Na proefrit een heel fijne auto. Echter je moet er wel lang op wachten. In maart 2022 besteld, levering pas 31 december 2022 (was eerst juni 2022, toen september 2022, nu dus nog later). Wegens leverproblemen van de EV accu. Hoop maar dat het niet nog later wordt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)