Novitec is een zeldzaamheid in de tuningwereld. Weinig tuners zouden het überhaupt overwegen om de turbo’s van een supercar op te peppen zónder ook een over-de-top koolstofvezel bodykit te monteren. Novitec biedt uiteraard ook dergelijke schreeuwerige bodykits aan, maar ze schuwen een subtielere aanpak niet.

Neem de Novitec Ferrari F8. Het Duitse bedrijf monteerde hun ‘naked-carbon aerodynamic enhancement kit’. Hoeveel downforce de kit toevoegt is nog maar de vraag, maar zeker is dat het ongelakte koolstofvezel er subliem uitziet op de Ferrari. Zeker met de Vossen-velgen erbij.

Specificaties Novitec Ferrari F8

Novitec draaide aan de digitale knoppen van de ECU waardoor het vermogen van de 3,9-liter biturbo V8 groeide. Ze noteren nu 802 pk in plaats van 720 pk en daarbij nog eens 898 Nm. De nieuwe 0-100-tijd van de Novitec Ferrari F8 is 2,6 seconden. De topsnelheid ligt boven de 340 km/u.

Verder gooit Novitec de Ferrari 35 millimeter omlaag en ze monteren een uitlaat van Inconel, de merknaam van een lichtgewicht nikkellegering. Het interieur van deze F8 is standaard, maar het bedrijf belooft talloze opties voor de binnenkant van de Ferrari. Wat ons betreft is ie zo af.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie