Novitec is een bekende naam in de tuningscene die in de afgelopen jaren flink wat Fiats, Alfa’s en Ferrari’s heeft vergald. Novitec Torado is de afdeling die zich bezighoudt met Lamborghini. En eerlijk is eerlijk, daar doen ze het nog best netjes. Nu durven ze zelfs hun vingers te branden aan de Superveloce.

We beginnen bij de V12. Die krijgt 36 torro’s extra waardoor het totaal uitkomt op 785 pk. Het gewicht gaat 21 kilo omlaag door een nieuw uitlaatsysteem. Het aantal decibellen gaat omhoog. Hoeveel luider de pijp is weten we niet, we hopen veel.

Alsof de Aventador LP 750-4 Superveloce nog niet voetganger-onveilig genoeg was, plaatst Novitec nog eens twee extra uitstekende punten aan weerskanten van de voorbumper. Toegegeven, de carbon goodies staan de Lambo wel. Moet je maar niet in de weg lopen als voetganger. Novitecs visie op de Superveloce hapt nog meer naar lucht dan een astmapatiënt tijdens een marathon want over de hele auto plaatste de tuner nóg meer luchthappers, van koolstofvezel, bijvoorbeeld op de motorkap en kofferklep.

Volgens Novitec zitten alle extra gaten er niet voor de show. De parts zijn in de windtunnel ontwikkeld en zorgen voor extra downforce en stabiliteit. Handig voor een auto die harder dan 350 km/u kan.

Zelfs over de velgen hebben we niets te klagen. Ze lijken een beetje op die van de Gallardo en zijn wat meer Lamborghini dan de lelijke originele Superveloce-velgen. Die wielen zijn overigens gemaakt door Vossen en kun je ook kopen voor je standaard Aventador. We hebben nog maar even niet naar de prijs van al dat spul geïnformeerd, maar we schatten het op een gemiddelde Golf.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie