Zo zie je maar dat je kunt uitgroeien van de snelste ster in onze Reasonably Priced Car naar een icoon in de filmindustrie. Tom Cruise is druk bezig met het schieten van de nieuwste Mission Impossible met de naam Mission Impossible: Dead Reckoning Part One. Uit de beelden van een achtervolgingsscène blijkt dat Cruise erop los drift in een geëlektrificeerde, klassieke Fiat 500. Met één hand.

‘We zetten de straten van Rome op z’n kop, met onze motorfietsen, auto’s… Het komt allemaal neer op één ding: hoe betrekken we het publiek erbij? Ik wil ze gewoon spanning geven’, zegt Cruise. Volgens de regisseur zorgden de straten van Rome ervoor dat alle auto’s en motoren een beetje onvoorspelbaar gedrag vertoonden. Klinkt als gevaarlijk.

Driften met één hand

Alsof dat allemaal niet genoeg is, zijn Tom Cruise en zijn tegenspeelster Hayley Atwell in de boeien geslagen bij een scene. Die zich ook nog in een auto afspeeld. De miniscule eerste generatie van de Fiat 500. Aangezien Cruise door de handboeien nog maar een hand vrij heeft, moet hij al het stuurwerk dus ook met een hand doen. Uit de behind the scenes-shots blijkt ook dat de stunts echt zijn. En ook nog eens behoorlijk op het randje. Daarnaast drift Cruise ook nog een BMW 5-serie.

Maar de leukste machine waar Cruise in deze film mee drift, is uiteraard die ouwe elektrische Fiat 500. ‘We hebben die Fiat 500 omgebouwd om sneller te gaan’, zegt de regisseur. Logisch want de originele motor van de 500 had 0,00001 pk en een top van 4 km/u of iets in die buurt. De crew omschrijft het Italiaanse icoontje als ‘verraderlijk’ en ‘bezeten’. Cruise maakt zich er niet zo druk om: ‘Het belangrijkste is niet crashen.’ Bekijk hieronder de beelden van de nieuwe Mission Impossible.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie