Porsche hanteert sinds een tijdje een uitgekookte strategie. Nog voordat ze een nieuwe auto of nieuwe uitvoering onthullen, zetten ze hem op de Nürburgring en vertellen ze eerst de rondetijd. De onthulling van de auto komt later wel. Zo ook met deze nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 RS, de extreemste versie van de Cayman op het moment. De specificaties blijven nog even geheim, maar weet dat de rondetijd 7 minuten en 4,511 seconden is. Dat is een zeer indrukwekkende 23,6 seconden sneller dan de normale GT4.

Welke motor ligt er in de Porsche 718 Cayman GT4 RS?

Dat is natuurlijk de vraag. De normale GT4 gebruikt een opgeboorde versie van de 3,0-liter zescilinder uit de 911, waarvan de turbo’s zijn verwijderd. Die motor maakt maximaal 8.000 toeren per minuut. Hoewel Porsche niets zegt, zien we dat de motor in de onderstaande Nürburgring-video maar liefst 9.000 tpm maakt. Dat kan betekenen dat Porsche de bestaande motor van de Cayman GT4 flink onderhanden heeft genomen, of…

De motor van de 911 GT3 in de Cayman

Er gaan geruchten dat de Porsche 718 Cayman GT4 RS de motor gebruikt van de Porsche 911 GT3. Deze motor is ook 4,0 liter groot, maar produceert 510 pk in plaats van 420 pk. Dat is mooi meegenomen, maar het grootste verschil is het karakter van de motor. De zescilinder uit de GT3 is veel rauwer en heeft een oerkreet die je tot op het bot raakt. De motor uit de 911 GT3 (waarschijnlijk dan met iets minder power) in de Cayman GT4 moet haast wel zorgen voor een overdosis serotonine voor de bestuurder.

Volgende maand verklapt Porsche welke motor ze uiteindelijk in de GT4 RS hebben gelegd. Het is overigens de eerste keer dat ze een RS-versie van de Cayman maken. Er was altijd wel een GT4 Clubsport, maar die was alleen voor op het circuit. De coureur die de Ringtijd neerzette noemt het ‘één van de scherpst sturende auto’s die Porsche ooit heeft ontwikkeld’. We zijn benieuwd of hij ook met een handbak komt.

Porsche 718 Cayman GT4 RS op de Nürburgring

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie