Skoda droomt over een nieuwe hete hatchback met de naam Skoda Vision RS. Vandaag laat het Tsjechische merk weten dat ze de nieuwe heteling voorzien van een benzinemotor én een stekker. Het gecombineerde vermogen is 245 pk.

Met al het gedoe rondom dieselmotoren was de keuze voor een zelfontbrander in de Skoda Kodiaq RS toch best bijzonder te noemen. De Skoda Vision RS met stekker lijkt een stuk toekomstbestendiger. En hè, bijna 250 pk – wie gaat daar nou over klagen?

De Skoda Vision RS combineert een 1,5-liter benzinemotor met 150 pk met een 102 pk sterke elektromotor. Het sprintje van 0 naar 100 km/u is klaar in 7,1 seconden, wat dan weer erg lang klinkt voor dergelijk vermogen. De uitstoot is dan weer slechts 33 gram per kilometer.

Nog groener

Niet alleen de aandrijflijn is groen. Ook de materialen binnenin de Skoda Vision RS zijn duurzaam. De vloermatten zijn gemaakt van Piñatex – een stofje waarin bladeren van een ananasplant zijn verwerkt. Op de Autosalon van Parijs dit jaar onthult Skoda de nieuwe Vision RS. Waar het studiemodel toe leidt, is nog een verrassing.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie