Liefhebbers van Tsjechische auto’s (bestaan die?) hebben weer iets om naar uit te kijken. Het veel achtervolgde merk neemt de Skoda Vision RS mee naar de autosalon van Parijs, die in oktober zal plaatsvinden. Om ons zoet te houden, krijgen we nu alvast een voorproefje.

Sportief hatchbackje

Een blik op die schetsen laat zien dat de Skoda Vision RS een hete hatchback wordt die iets groter is dan een Fabia. Het studiemodel is 4,36 m lang, 1,81 m breed en slechts 1,43 m hoog. Het ding ziet er sportief uit, wat we natuurlijk ook mogen verwachten van een RS – wat staat voor Rally Sport.

We zien scherp gelijnde koplampen, een opvallende diffuser, stoere spoiler en veel koolstofvezel. Dat belooft een mooie onthulling in Parijs. Nu maar hopen dat er ook maar iets van het gewaagde tekenwerk overblijft zodra de auto in productie gaat. We zetten er tien euro op dat de velgjes een maatje of drie kleiner worden.

Skoda is trouwens ook van plan om tijdens de autosalon van Parijs haar eerste RS SUV met de wereld te delen: de Skoda Kodiaq RS. Een auto die volgens de fabrikant ‘de snelste zevenzits SUV rond de Nürburgring’ genoemd mag worden. Misschien een nietszeggende titel, maar dat maakt de ontwikkelingen rondom Skoda niet minder leuk om in de gaten te houden.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie