Dit wist je stiekem al, maar we pakken ‘m toch maar even mee: de zelfbouwcampers. Het grootste probleem met een camper die je gewoon bij de dealer kunt kopen, is dat het ding ontzettend, totaal, volstrekt niet cool is. Ja, je zou een greintje geloofwaardigheid kunnen behouden door in een klassieke Volkswagen-bus te gaan rijden en te doen alsof je tv-kok Jamie Oliver bent, maar daar heb je dan ook zijn portemonnee voor nodig.

Dus, gewapend met aanzienlijk minder centen dan zo’n VW-busje moet kosten, trokken de dappere TopGear-boys erop uit om hun eigen campers te creëren op basis van vrij normale auto’s, die ze voor behoorlijk weinig geld hadden gekocht. Daarmee beleefden ze vervolgens een weekend in Cornwall.

Waarschuwing: in dit filmpje zul je Jeremy in een wetsuit zien. Bewaar je maaltijd dus maar voor later.

 
FEIT: Jeremy’s Citroën CX camper gebruikt dezelfde soort luchtvering als de Rolls-Royce Silver Shadow. Dit is tevens de enige overeenkomst.


Na een tijdje verlof voor goed(achtig) gedrag, zijn Jeremy, Richard en James terug voor een nieuw wild seizoen vol TopGear-gekte, vanaf 27 juni elke zondagavond op BBC2. Mis het niet!

Reacties

Lees meer over lotus
Lees meer over land rover
Lees meer over topgear