Het blijft ook een lelijk ding, die kentekenplaat op de voorbumper. Het liefst zou je geen kentekenplaat monteren, maar dan krijg je gedoe met de politie. Op eigen houtje een kleine kentekenplaat of een kentekensticker monteren, dat mag officieel ook niet. Maar waarom heeft deze Volkswagen Golf GTI dan wel legaal kleine kentekenplaten? En kun jij dat ook?

Zelfs als jij nu een auto uit Amerika haalt, betekent het niet automatisch dat je de kleine kentekenplaat mag monteren. De RDW in Nederland heeft een stel specifieke eisen waaraan een auto mag voldoen voordat hij zo’n kleine plaat mag. Is jouw auto origineel in Nederland geleverd, dan heb je sowieso pech, want dan moet hij sowieso een grote plaat.

Deze Golf komt toevallig wel uit Amerika

Deze Volkswagen Golf GTI komt inderdaad uit Amerika, maar hij had net zo goed uit een ander land kunnen komen. Waar het om gaat is dat de plek van de kentekenplaat áchter te klein is voor een normale Nederlandse plaat.

Omdat de uitsparing te klein is, krijgt de auto bij de registratie in Nederland de kleine kentekenplaten. Dat deze Volkswagen Golf GTI de kleine kentekenplaat mag voeren, staat ook in het kentekenbewijs. Ook bij de kentekencheck van de RDW zie je de bevestiging: ‘kentekenplaat model 18.2 toegestaan’.

Je auto laten herkeuren voor kleine kentekenplaten?

We kennen overigens verhalen van mensen die op hun Duitse importauto’s achteraf een Amerikaanse kentekenplaathouder monteerden en daarmee opnieuw langs de RDW gingen. Daar vertelden ze het verhaal ‘dat ze hem zo gekocht hadden’ en ze gingen naar huis met een goedkeuring voor kleine kentekenplaten. Maar dat heb je niet van ons gehoord.

Dat het hier gaat om een Amerikaanse Golf, zie je aan de snelheidsmeter die ook mijlen aangeeft, de temperatuurmeter in Fahrenheit en de oranje reflectoren op de voorbumper. Het gaat hier overigens wel gewoon om de 2,0-liter viercilinder. In Amerika is deze generatie Golf ook geleverd met een vijfcilinder, maar dat is hier niet het geval.

Wil je deze Golf kopen?

Deze Golf GTI staat momenteel bij de overheidsveiling van Domeinen. Of je hem moet willen, is nog maar de vraag. Deze Volkswagen werd al na één jaar in Amerika geëxporteerd. Dit kan zijn omdat hij in eigen land niet lekker te verkopen was door een schadeverleden. Misschien dat de koplampen daarom niet origineel meer zijn.

De motor is ook aangepakt, zo lijkt het op de foto’s. Een gemodificeerde auto kopen is altijd een extra risico, maar al helemaal als je geen idee hebt wat er mee gebeurd is. Dus misschien is dit wel je kans om voor weinig een extreem krachtige GTI te kopen. Of je koopt een onverkoopbare tijdbom, maar dan heb je wel die coole kleine kentekenplaten.

Advertentie

Reacties

  • SR heeft op 21 maart 2023 geschreven:

    Als Nederlander moet je je in Amerika gekochte (nieuwe) auto minstens 6 maanden in je bezit en op naam hebben wil je hem mee mogen nemen naar Nederland (belastingtechnisch aantrekkelijk). Niets aparts dat deze auto na 1 jaar ‘ge-exporteerd’ is dus… dat hij nu bij Domeinen staat, is een ander verhaal 😆

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie