We gaan nog één keer voor de winterstop genieten van Formule 1-actie. Als we ook maar een beetje in de buurt komen van de gebeurtenissen in Brazilië, dan krijgen we een leuk en spannend weekend. Het GP-weekend van Abu Dhabi begint in ieder geval met veel wisselingen.

Zo blijkt dat Verstappen prima zijn positie kan afgeven aan een teamgenoot. De Nederlander staat in de 1e vrije training zelfs aan de zijlijn, omdat RB’s junior-coureur Liam Lawson in zijn auto mag oefenen. Daarnaast is er nog een aantal andere testcoureurs die instappen: Fittipaldi bij Haas, Sargeant bij Williams, Shwartzman bij Ferrari, Drugovich bij Aston Martin, Kubica bij Alfa Romeo en O’Ward bij McLaren.

De rookies hebben het zwaar

Die laatste heeft al meteen een probleem. De auto geeft geen vermogen af waardoor de Mexicaanse coureur meteen weer naar binnen kan. Hortend en stotend krijgt hij de McLaren van Norris uiteindelijk in de pits waar het probleem wordt verholpen. Ook andere talenten hebben het moeilijk in de eerste vrije training.

Liam Lawson weet bij het binnenkomen van de pitstraat niet waar de Red Bull-pitbox is. Hij wordt naar zijn vakje geduwd en verontschuldigt zich voor z’n onbenulligheid. Even later blokkeert Drugovich de remmen in de eerste bocht. Meteen daarna volgt Logan Sargeant die de achterkant kwijtraakt bij het ingaan van dezelfde bocht. Ternauwernood houdt de Amerikaan de Williams uit de muur, maar het setje banden is aan gort.

Hoe is de bandenslijtage in Abu Dhabi?

In die eerste bocht gaan meerdere coureurs even buiten de baan. Er gelden geen track-limits in de training dus overschreidingen hebben geen consequenties. Ook valt op dat de coureurs alle drie de bandensoorten gebruiken om erachter te komen hoe lang ze mee gaan en hoe lang ze goed blijven. Het lijkt erop dat de bandenslijtage niet hoog is in Abu Dhabi waardoor we de zachte en medium band het meest zullen zien tijdens de race op zondag.

1e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2022

  1. Lewis Hamilton
  2. George Russell
  3. Charles Leclerc
  4. Sergio Pérez
  5. Liam Lawson

Hoe laat begint F1 in Abu Dhabi?

Vrijdag
2e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie