Normaal gesproken kunnen de coureurs en teams rustig de baan verkennen in de 1e vrije training. Dan hebben ze nog genoeg tijd voordat de snelle rondjes er echt toe doen. Dit weekend is het format echter omgegooid met de sprintraces en kunnen de coureurs maar een uur trainen voordat we gaan kwalificeren voor de sprintrace. Iedereen moet dus gelijk het maximale uit hun auto zien te halen en er is geen ruimte voor foutjes.

Mercedes heeft dit weekend een aantal upgrades meegenomen voor hun W12. Ze komen daarmee goed uit de startblokken en zetten twee snelste tijden neer. Verstappen en Pérez laten dan echter al snel zien dat Red Bull ook niet stil heeft gezeten. Verstappen verbetert de snelle tijd van Bottas met ruim één seconde. Dan rijden de auto’s nog op de medium banden en lijkt er wat meer brandstof aan boord te zitten.

In het laatste half uur wisselen de meeste teams naar de zachte banden om te oefenen voor de kwalificatie die later vandaag zal plaatsvinden. Op de rode softs blijft Verstappen het snelst. Het is dan ook niet Hamilton of Bottas, maar Norris die de tweede tijd rijdt. Verstappen heeft uiteindelijk een voorsprong van bijna acht tienden. Vanavond gaan we zien of iemand de tijd van Max kan verslaan op Silverstone. Hamilton zal dus bijna een seconde uit de hoge hoed moeten toveren.

1e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2021

01. Max Verstappen
02. Lando Norris
03. Lewis Hamiolton
04. Charles Leclerc
05. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Groot-Brittannië 2021

Vrijdag 16 juli 2021
Kwalificatie: 19:00 uur – 20:00 uur

Zaterdag 17 juli 2021
2e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Sprintrace: 17:30 uur – 18:30 uur

Zondag 18 juli 2021
Race: 16:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie