Eerder vandaag was Max Verstappen het snelst op de baan in de eerste vrije training. In deze 2e vrije training van de GP van Bahrein 2021 is de zon onder de horizon gezakt en zijn de omstandigheden daarom representatiever voor de kwalificatie en de race. De temperatuur is nu lager, waardoor de auto’s over het algemeen sneller zijn.

Ook nu hebben de coureurs maar weer een uur om te trainen en is het gelijk druk op de baan. Al na ongeveer tien minuten zien we de eerste crash van dit jaar. Verrassend genoeg is het de meest ervaren coureur van het veld. Räikkönen spint, glijdt de muur in, maar kan nog wel zelf terugrijden naar de pitstraat. De Alfa Romeo brengt wel het grootste deel van de tijd door bij de monteurs.

Verstappen zet zijn sterke tempo voort en staat aan het einde van dit uur bovenaan het rondetijdenbord. Hij is een tiende sneller dan Norris in de McLaren en ruim twee tienden eerder over de lijn dan Hamilton. Naast de tijden over één snel rondje, zijn de rondetijden bij de racesimulaties ook cruciaal. Daarbij zijn Verstappen en Hamilton aan elkaar gewaagd. Tot nu toe wijst alles dus nog op een spannende race aankomende zondag.

2e vrije training van de GP van Bahrein 2021

01. Max Verstappen
02. Lando Norris
03. Lewis Hamilton
04. Carlos Sainz
05. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Bahrein 2021

Zaterdag 27 maart 2021
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 28 maart 2021
Race: 17:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)