In de eerste vrije training zagen we een aantal coureurs spinnen en van de baan raken. Mazepin spinde zelfs twee keer in één training. Er is dus nog genoeg werk te doen voor de teams en de coureurs in de resterende trainingen. Voor Verstappen houdt het harde werken al snel op. Na ongeveer tien minuten in de 2e vrije training houdt zijn Red Bull ermee op en moet hij de auto langs de kant van het rechte stuk parkeren. De boosdoener blijkt achteraf een kapotte aandrijfas.

Net als vanochtend staan de Mercedessen nu opnieuw op nummer één en twee. Bottas staat bovenaan en Hamilton rijdt daar vlak achter. Gasly staat op P3 binnen een tiende van de twee zwarte Mercedessen. Het lijkt er dus op dat er nog meer tempo zit in de auto’s van Bottas en Hamilton, maar dat ze dat nog niet laten zien. Dat is ook niet nodig, aangezien Verstappen het grootste gedeelte van de training niet meedoet.

De rode vlag laat zich aan het einde van de training wederom zien. Dit keer is het Leclerc die de achterkant van de auto verliest, moet corrigeren en daardoor rechtdoor tegen de muur glijdt. Ferrari mag de auto gaan repareren voor morgen. Voor de andere coureurs is de sessie hiermee ook ten einde gekomen, aangezien de auto van Leclerc opgeruimd moet worden in de laatste minuten.

2e vrije training van de GP van Emilia-Romagna 2021

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Pierre Gasly
04. Carlos Sainz
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Emilia-Romagna 2021

Zaterdag 17 april 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 16:00 uur

Zondag 18 april 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie