Gisteren was Lewis Hamilton het snelst in de kwalificatie voor de ogen van zijn thuispubliek. Hij start de sprintrace later vandaag vanaf de voorste startplek. Nu is er eerst nog een vrije training, die wat anders is dan normaal. De auto’s rijden al sinds de kwalificatie in de parc fermé-regels, wat betekent dat er niks meer aan de afstelling van de auto’s veranderd mag worden.

In deze 2e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2021 kunnen de teams dus nog alleen testen hoe snel hun auto’s de banden verslijten. Bij de sprintrace zijn er geen geplande pitstops, dus nu oefenen de coureurs vooral voor de hoofdrace op zondag. Om die condities te simuleren hebben de auto’s meer brandstof aan boord, waardoor ze zwaarder zijn. De tijden zijn daarom niet zo snel als gisteren.

Max Verstappen is weer het snelst in deze laatste vrije training van het weekend. Het is echter gissen of dat ook betekent dat hij in de race het snelst zal zijn. Omdat iedereen een andere hoeveelheid brandstof aan boord heeft, zijn de tijden niet één op één te vergelijken. Hamilton rijdt namelijk de achtste tijd, maar je kunt erop rekenen dat hij morgen een stuk sneller zal zijn.

2e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2021

01. Max Verstappen
02. Charles Leclerc
03. Carlos Sainz
04. Esteban Ocon
05. Sergio Pérez

Data en tijden van de GP van Groot-Brittannië 2021

Zaterdag 17 juli 2021
Sprintrace: 17:30 uur – 18:30 uur

Zondag 18 juli 2021
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)