Gisteren was Max Verstappen niet helemaal tevreden over zijn Red Bull en klaagde hij tijdens de tweede training over zowel onder- als overstuur. Het team is vannacht bezig geweest om de auto beter te laten werken op de Hungaroring. Normaal duurt het altijd een half uur voordat we Red Bull in de laatste training op de baan zien, maar om de wijzigingen te testen rijden beide coureurs al na een kwartier rond.

De aanpassingen van de set-up lijken in het begin van de training wel gewerkt te hebben, maar het is nog niet helemaal genoeg. Bottas zet dan zijn goede vorm voort en rijdt de voorlopig snelste tijd. Verstappen rijdt wel voor Hamilton die een slordige ronde had.

Rode vlag door Schumacher

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan verschijnt er een rode vlag. Mick Schumacher vliegt van de baan in bocht elf en glijdt met Haas en al de muur in. De takelwagen komt tevoorschijn om de auto weg te halen en de sessie wordt voor iets meer dan 6 minuten stilgelegd.

Als het licht weer op groen gaat zijn er nog een kleine tien minuten te gaan in de 3e vrije training. Vlak voordat de rode vlag verscheen had Valtteri Bottas zijn eigen tijd al verbeterd. In deze laatste minuten bereid iedereen zich nog een laatste keer voor de kwalificatie. Verstappen kan eerst de tijd van de Fin verbeteren, maar vlak daarna doet Hamilton er nog een schepje bovenop. Lewis pakt de snelste tijd van de derde training, maar heeft Verstappen op zijn hielen.

3e vrije training van de GP van Hongarije 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Carlos Sainz
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Hongarije 2021

Zaterdag 31 juli 2021
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 1 augustus 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie