Normaliter mogen coureurs bij F1-onthullingen komen opdraven in hun racepakje voor dat seizoen. Niet bij AlphaTauri. Het voormalige Toro Rosso (en dat was ooit Minardi) is nu vernoemd naar het kledingmerk AlphaTauri en daarom mochten Pierre Gasly en Yuki Tsunoda een stijlvolle outfit aantrekken.

De F1-auto van het team voor 2022 heet de AlphaTauri AT03. Niet te verwarren met de AT-AT uit Star Wars. De foto’s hierboven zijn overigens nog computerbeelden. Pas tijdens de eerste testdag is de AT03 in het echt te zien. De auto krijgt waarschijnlijk nog wat kleine wijzigingen die het team nog niet wil delen omdat de concurrentie ook meekijkt.

Pierre Gasly: ‘Dit jaar is er een enorme verandering aan de auto omdat (door de nieuwe reglementen) het uiterlijk en het ontwerp compleet anders zijn. Dus het team moest met een schone lei beginnen. We zullen de ware prestaties van de AT03 pas weten als we hem op de baan hebben tijdens de testdag in Barcelona, maar tot nu toe vind ik hem er geweldig uitzien en ik heb er erg zin in om dit nieuwe seizoen te beginnen’

‘Hij ziet er echt geweldig uit’, zegt Yuki Tsunoda, ‘natuurlijk hebben we de echte auto nog niet op het circuit gezien, maar de nieuwe vorm en het nieuwe ontwerp zijn echt gaaf. Ik vind dat de kleurstelling er heel goed bij past en ik hoop dat iedereen geniet van de lanceringsvideo.’ De video check je hieronder.

Lanceringsvideo van de AlphaTauri AT03

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)