01. Drie topteams ongeveer hetzelfde racetempo

In de kwalificatie bleek Mercedes met hun kwalificatie-modus toch iets te snel voor Red Bull en Ferrari. De Mercedes was zelfs te snel voor zijn eigen coureur. Maar in de race leek dit verschil veel minder groot te zijn. Ferrari wist in het begin dicht in de buurt van de Mercedes te blijven. En Ricciardo wist zijn Red Bull in het kielzog van Räikkönen te houden. In Bahrein zullen deze gevechten nog een staartje krijgen.

02. McLaren is terug en klaar om te vechten

‘Het zijn lange seizoenen geweest, maar nu kunnen we weer vechten. We kunnen vechten.’ Dit zei Alonso na de race tegen zijn team. Na drie jaar van martelingen, kan Alonso eindelijk opgelucht adem halen. Zijn McLaren lijkt eindelijk weer snel genoeg te zijn om elke race punten te pakken. In een interview na de race zei hij zelfs dat hij de strijd met Red Bull aan wil gaan.

03. Williams en Toro Rosso slechtste uit winter

Williams was in 2015 nog derde in het constructeurskampioenschap. Sindsdien lijken ze elk jaar steeds iets minder competitief te zijn. In deze race haalde nieuwkomer Sirotkin de finish niet en kwam Stroll niet verder dan de op een na laatste plek. De hekkensluiter was Hartley in de Toro Rosso. Zij rijden nu met de Honda-motor die nog steeds niet goed genoeg is om de strijd met de andere motoren aan te gaan.

04. Het is vrijwel onmogelijk om down under te passeren

We hebben in eerdere jaren al kunnen zien dat het vrijwel onmogelijk is om in te halen op Albert Park Street Circuit. De race van Verstappen bewees dit nogmaals. Max heeft vrijwel de hele race vastgezeten achter auto’s die hij niet kon inhalen. Eerst achter Magnussen, toen achter Hulkenberg en ten slotte achter Alonso. Geen van deze coureurs wist hij te passeren. En in de woorden van Mercedes-baas Toto Wolff: ‘Als het Verstappen zelfs niet lukt om in te halen, weet je dat het voor de rest van de coureurs ook moeilijk gaat worden.’

Huidige stand F1-kampioenschap

1.  S. Vettel 25
2.  L. Hamilton 18
3.  K. Räikkönen 15
4.  D. Ricciardo 12
5.  F. Alonso 10
6.  M. Verstappen 8
7.  N. Hulkenberg 6
8.  V. Bottas 4
9.  S. Vandoorne 2
10.  C. Sainz Jr. 1
11.  S. Pérez 0
12.  E. Ocon 0
13.  C. Leclerc 0
14.  L. Stroll 0
15.  B. Hartley 0
16.  R. Grosjean 0
17.  K. Magnussen 0
18.  P. Gasly 0
19.  M. Ericsson 0
20.  S. Sirotkin 0

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)