Het zit erop voor de oudste F1-coureur van dit moment. Kimi Räikkönen heeft gisteren aangekondigd dat hij na twintig jaar gaat stoppen met de F1. Hij rijdt dit seizoen nog uit en maakt daarna ruimte bij Alfa Romeo voor een andere coureur. De opvolger van de 41-jarige wereldkampioen (in 2007) is nog niet bekend, maar er gaan geruchten over de Nederlander Nyck de Vries.

Kimi Räikkönen stopt

‘Dit is het,’ schreef Räikkönen op Instagram, ‘dit wordt mijn laatste seizoen in de Formule 1. Dit is een beslissing die ik afgelopen winter heb genomen. Het was geen gemakkelijke beslissing maar na dit seizoen is het tijd voor nieuwe dingen. Ook al is het seizoen nog bezig, ik wil mijn familie, al mijn teams, iedereen die betrokken is bij mijn racecarrière en vooral de geweldige fans bedanken die al die tijd voor me hebben gejuicht. De Formule 1 komt misschien tot een einde voor mij, maar er is nog veel meer in het leven dat ik wil ervaren en waarvan ik wil genieten.’

De volgende stappen voor Kimi Räikkönen

De Fin laat nog niets los over wat hij na de F1 wil doen. Hij is een man van vele interesses en talenten – ook al straalt hij dat niet altijd uit. Zo heeft Kimi in Helsinki een karaokebar en bracht hij drie jaar geleden zijn eigen Haiku-bundel uit. Ook is hij niet vies van een feestje. Toen hij in 2009 tijdelijk stopte met de F1 ging hij rallyrijden en kwam hij kort in actie in NASCAR. Wie weet wat hij nu gaat doen.

Neemt Nyck de Vries zijn stoeltje over?

De naam van Nyck de Vries gonst over het internet als vervanger van Kimi bij het team van Alfa Romeo. De Vries is wereldkampioen in de Formule 2 en in de Formule E bij Mercedes. De overstap zou aansluiten bij het gerucht dat Alfa Romeo wil overstappen naar Mercedes-motoren, want De Vries is gelieerd aan het merk met de ster. Andere experts menen dat de Nederlander Russell gaat vervangen bij Williams, omdat Russell de vervanger wordt van Bottas.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)