Sinds het nieuwe reglement is de noodzaak voor power-ups, loopings en bewegende obstakels afgenomen in de F1. Het is vooraan zowaar weer spannend en op dit moment, eind augustus, is het nog niet zeker wie er dit jaar wereldkampioen gaat worden. We zeggen het alvast: hou die Latifi goed in de gaten. En tijdens de GP van België aankomend weekend kan het extra spannend worden.

Niet alleen kan het gaan regenen, bandenleverancier Pirelli heeft nog een mogelijk risico gespot. Het circuit Spa-Francorchamps heeft recentelijk een opknapbeurt gehad. Daarbij zijn er voor de veiligheid grotere uitloopstroken, maar ook grindbakken geplaatst bij beruchte bochten als Eau Rouge (of was het Raidillon?) en Blanchimont.

Het nieuwe gevaar tijdens de GP van België

Pirelli is bang dat de grindbakken in bochten 1, 6, 7 en 9 gevuld zijn met scherpe steentjes. In een statement waarschuwen ze: ‘Coureurs zullen meer aandacht moeten besteden aan de baanlimieten en er is ook een grotere kans dat scherp grind naar de oppervlakte wordt gesleept.’ Een lekke band kan voor flink wat opschudding zorgen, zoals iedereen inmiddels weet.

De F1-coureurs moeten dus extra goed oppassen dat ze binnen de lijntjes blijven en dat ze geen steentjes onder de banden krijgen van coureurs die het minder nauw nemen met de track limits. Dit F1-weekend volgt de normale opzet, dus de coureurs hebben drie vrije trainingen om de beste lijnen langs de grindbakken te vinden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)