De start van de Grand Prix

De beste start is voor Valtteri Bottas die al na een paar meter de eerste plaats overneemt van Vettel. Daarachter strijden Leclerc, Hamilton en Verstappen om de derde plaats. Hierbij heeft raakt Leclerc Verstappen waardoor de Nederlander teveel schade heeft om een goede snelheid te rijden.

Na de crash van Verstappen

Bottas rijdt een solide snelheid en houdt daarmee Vettel en Hamilton achter zich. De wedstrijdleiding kijkt nog naar de valse start van Vettel, maar doet er niets aan. Dankzij de verschillende bandendegradaties rijden de rijders op verschillende strategieën wat het erg interessant maakt.

Na de eerste twee ronden pit-stops, ligt Lewis Hamilton op kop. Bottas vraagt over de teamradio of Lewis nog naar binnen moet en daar komt een positieve reactie op. En dat gebeurt ook. Hierdoor valt Hamilton terug naar de derde plaats en pakt Bottas P1 terug.

Uitvalbeurt van Sergio Perez

Aan het einde van de race valt Perez uit. Hij parkeert zijn Racing Point in de allerlaatste ronde in de muur. Hij probeert buitenom Gasly in te halen in bocht één. Hierbij is de Mexicaan, de Toro Rosso voorbij maar krijgt Perez een tik van Gasly waardoor hij spint. Een soortgelijke crash dus als die tussen Verstappen en Leclerc. Hier krijgt Gasly vooralsnog geen straf voor.

Het gevecht tussen de wereldkampioenen

Lewis Hamilton rijdt na zijn laatste pitstop snelste ronde na snelste ronde en komt steeds dichterbij Sebastian Vettel. Tot aan de laatste ronde strijden de wereldkampioenen om plek 2 wat een mooi duel oplevert. Uiteindelijk weet Vettel zijn auto voor Hamilton te houden en eindigt op P2. Ondanks deze tweede plaats van Vettel is Mercedes officieel constructeurskampioen. Het lijkt Hamilton vrij weinig te uit te maken. Meer dan een felicitatie aan het team kan er niet vanaf bij de Brit.

Na de race wordt bekend dat Leclerc en Ferrari zich moeten melden bij de stewards om te praten over het incident tussen Verstappen en Leclerc.

Uitslag van de GP van Japan 2019

01. Valtteri Bottas
02. Sebastian Vettel
03. Lewis Hamilton
04. Alexander Albon
05. Carlos Sainz

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)