Elk raceweekend gaat heel Formule 1-liefhebbend Nederland weer trouw voor de buis (of iPad, iPhone) zitten en een stel vliegt zelfs de hele wereld over om de race te bezoeken. Toch draaiden vijf van de negen races dit seizoen uit op een deceptie voor de Verstappen-fans. Keer op keer krijgen we weer dat schokkende beeld te zien: Verstappen die stilstaat langs de baan. We worden ‘s nachts geregeld badend in het zweet wakker met deze beelden op ons netvlies. Voor het verwerkingsproces hebben we alle keren dat Max Verstappen uitviel dit seizoen op een rijtje gezet. Sorry, we moeten even wat mannelijke tranen wegpinken.

Bahrein: Falende remmen

In Bahrein begon alle ellende van dit seizoen. Na het maken van de eerste pitstop besloten de remmen ermee te stoppen. Of eigenlijk niet, want ze lieten de auto juist niet stoppen. Maakt niet uit, Verstappen crashte zijn auto in de muur na dertien ronden. Kan een keer gebeuren toch?

Spanje: Aangereden

Waar Verstappen vorig jaar in Barcelona nog een glorieuze overwinning pakte, was de race in 2017 voor hem al snel afgelopen. Doordat Bottas en Räikkönen tegen elkaar aankwamen, werd de laatstgenoemde Fin tegen Verstappen aangedrukt. De ophanging ging hierdoor stuk en hij kon weer linea recta naar de pitstraat rijden.

Canada: Elektrische problemen

Wat een geweldige start had Verstappen in Montreal. Vanaf de vijfde plaats stormde hij gelijk naar de tweede positie. Het leek even een gegarandeerde podiumplek voor hem te worden, tot het onvermijdelijke gebeurde. Door een energieprobleem viel alle elektriciteit uit in de bolide van Verstappen; einde race.

Azerbeidzjan: Probleem met oliedruk

In de chaotische race in Bakoe werd Verstappen wederom het slachtoffer van zijn gammele auto. Terwijl hij met Sergio Perez om de derde plek aan het vechten was, kapte zijn auto ermee door een probleem met de oliedruk. En weer viel Verstappen uit.

Oostenrijk: Koppelingsprobleem + aangereden

Dit raceweekend bleek de gifbeker nog niet leeg te zijn. Doordat de GP van Oostenrijk voor veel Nederlanders een van de goedkoopste races is om te bezoeken, was een tribune vol met Oranjefans aanwezig bij deze race. Verstappen kwam bij de start al niet goed weg door een probleem met de koppeling waarmee hij – zoals hij zelf later zei – de race toch niet had kunnen afmaken. Om er zeker van te zijn dat alle Nederlandse fans voor niks waren gekomen, werd Verstappen door een crash van Kvyat en Alonso van de baan getikt. Volgend weekend is de GP van Engeland. Kunnen de Verstappen-fans dan eindelijk weer eens juichen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1