Tijdens de eerste en tweede vrije training bleek Williams de grote verrassing te zijn. Albon werd twee keer derde en Logan Sargeant reed in de tweede oefensessie de vijfde tijd. Kan het legendarische team deze vorm doorzetten richting de kwalificatie? Dat is moeilijk om te zeggen. Zeker gezien het feit dat het kan gaan regenen. De FIA geeft aan dat er 90 procent kans op regen is. Bij de start van de training is het nog droog.

Norris is een van de eerste coureurs die naar buiten gaan, maar de Britse coureur zet zijn auto stil aan het einde van de pitstraat. Niet voor een proefstartje. Er blijkt nog een apparaat op de uitlaat te zitten. Het team meldt dit net op tijd bij de coureur die aan het einde van de pits zijn auto parkeert zodat een monteur het apparaat kan ophalen.

Is Williams echt zo snel?

Op de mediums hangen Sargeant en Albon rond het middenveld. Het team heeft dus wel een stap gemaakt, maar komt nog niet in de buurt van de top vier. Op de zachte band staat Williams een stuk dichterbij. Albon klokt de tweede tijd en Sargeant de zevende, maar niet alle topteams hebben een snelle ronde op de zachte band kunnen rijden.

Charles, kom maar naar binnen, jongen

Dat komt mede doordat de voorspelde bui zijn aantrede doet. Met nog 33 minuten te gaan, komen alle coureurs naar binnen, behalve Leclerc. Hij vertelt aan zijn team dat hij nog één rondje buiten wil blijven op de zachte band. ‘Ik ga geen risico nemen’, belooft de coureur. Na een rondje vol glibberen en glijden, brengt hij zijn Ferrari naar binnen.

Met nog 25 minuten te gaan, test Lando Norris als eerste de baan uit op intermediates. Volgens de coureur is de baan niet zo slecht op een paar delen na. Na een oefenrondje wisselt Norris terug naar de droogweerbanden. Andere coureurs prefereren de inters. Het lijkt erop dat het eerste deel van de baan nat genoeg is voor de regenband, maar dat de zachte band beter is op de rest van de baan.

Naarmate de sessie vordert blijft het regenen. De snelste tijden worden uiteraard niet meer verbeterd. Daardoor heeft Leclerc de snelste tijd en staat Albon voor derde keer dit weekend in de top drie. Max Verstappen is op de mediums 0,8 seconden trager dan de snelste tijd van Leclerc. Verstappen test nog wel de intermediates uit, maar volgens hem zijn die banden na een rondje alweer afgeschreven. Toch is de Nederlander in zijn snelste ronde twee seconden sneller dan wie dan ook op de regenbanden. Met het vertrouwen in de regen zit het nog altijd goed bij Verstappen

Uitslag van de 3e vrije training voor de GP van Groot-Brittannië 2023

 1. Leclerc
 2. Albon
 3. Alonso
 4. Gasly
 5. Hamilton
 6. Sainz
 7. Sargeant
 8. Verstappen
 9. Russell
 10. Tsunoda
 11. De Vries
 12. Norris
 13. Stroll
 14. Pérez
 15. Magnussen
 16. Ocon
 17. Piastri
 18. Bottas
 19. Hülkenberg
 20. Zhou

Hoe laat begint de F1 op Silverstone?

Zaterdag
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)