Max Verstappen had tijdens GP van Groot-Brittannië een nieuwe uitdager in de vorm van McLaren. Zowel tijdens de race als in de kwalificatie konden de McLarens goed bijblijven. Norris pakte P2 in de race en Piastri had zijn eerste podium kunnen pakken als hij geen ongelukkige timing had gehad met zijn pitstop. Waarom was McLaren afgelopen race ineens zo snel?

Lando Norris gaf in Oostenrijk al een voorproefje van de snellere McLaren. Het zijn geen motorische updates, maar het ontwerp van de F1-auto zelf is drastisch veranderd. Als onderdeel van een grote update vielen vooral de nieuwe sidepods op. Voorheen leken deze onderdelen een slechte kopie van de Red Bull waarmee Max Verstappen vorig jaar reed.

De aanpassingen aan de F1-auto van McLaren

Bij de nieuwe versie van de McLaren MCL60 zijn de zijkanten compleet anders. De vorm is een stuk boller, net als bij Aston Martin en Mercedes. Daarnaast kopieert McLaren het ‘glijbaan-effect’ op de sidepods van Aston Martin. De lucht die tussen de bolling en de motorkap stroomt, glijdt naar beneden richting een open deel dat uitkomt op de vloer vlak voor de achterwielen. Deze en de andere aanpassingen blijken de sterke punten van de auto nog beter te maken.

Kan McLaren deze snelheid vasthouden?

De teambaas van McLaren, Andrea Stella, denkt niet dat McLaren deze snelheid elke race kan laten zien. De omstandigheden, droog maar niet warm, waren volgens hem ideaal voor de auto. De banden komen snel op temperatuur, maar oververhitten niet. Dat vertelt hij aan Motorsport.com. Daarnaast bestaat Silverstone voornamelijk uit snelle bochten, iets dat de McLaren ook lekker vindt.

De omstandigheden zullen tijdens de race in Hongarije precies het tegenovergestelde zijn. Het grootste gedeelte van de Hungaroring zijn langzame bochten. Daarnaast is de voorspelling dat het tussen de 32 en 35 graden Celsius wordt in Boedapest. Een auto die die omstandigheden wel leuk vindt, is de Aston Martin. Op tragere circuits zoals Monaco doet de AMR23 het goed. De kans is dus groot dat we Alonso het volgende raceweekend weer aan de top zien meedoen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie