Haal diep adem, plaats beide benen stevig op de grond en zet je schrap: ja, het nieuwe seizoen van TopGear TV gaat zondag los op BBC1! Om 21:00 uur Nederlandse tijd moet je klaar zitten. Waar die drie heren van middelbare leeftijd hun inspiratie vandaan halen is een mysterie. Laten we het er maar op houden dat ze inmiddels toch beter zouden moeten weten… 

In de afgelopen jaren heeft Team TopGear zich bij een scala aan verschillende gemotoriseerde sporten in de nesten weten te werken. De Baja 1000 in Mexico, Formula Offroad in IJsland, GT-racen in de miljonairsspeeltuin die zuidelijk Norfolk heet; je zegt het maar. En we kunnen stellen dat een en ander gepaard ging met veel enthousiasme en geschreeuw, maar dat er weinig wol was in de zin van prijzen. Helemaal nul, om precies te zijn. De prijzenkast van Team TopGear ziet er op dit moment dus nogal leeg uit.  

Tijd om naar Florida te gaan

Daar gaan we dus verandering in brengen middels een roadtrip aan de andere kant van de wereld, waar andersoortige races verreden worden: Florida. Het doel? Om Chris, Freddie en Paddy aan zo veel mogelijk evenementen te laten meedoen, zodat ze misschien eindelijk eens iets winnen. Wat voor evenementen? Ze gaan waarschijnlijk nergens over. 

Raceklassen die je niet kent

In Miami: donk racing, waarbij extravagant gemodificeerde oude musclecars strijden op de dragstrip, en waar toeschouwers er grote sommen geld om verwedden dat (ze zijn niet gek) Team TopGear nergens gaat komen. In Naples: moerasbuggy-racen, waarin de deelnemers in de Everglades rondspetteren in zelfgebouwde creaties en hopen dat het de lokale alligators niet te veel zal opvallen.  

En in… een veld ergens ten zuiden van Tampa, de misschien wel belangrijkste vorm van Amerikaanse autosport: de politie-Crown Vic-derby. Waarin de participanten, geholpen door overvloedige hoeveelheden nitro, elkaar op een klassieke Amerikaanse oval-baan aan gort proberen te rijden. Hell, en nou en of, yeah.  

Een teamcamper mag niet ontbreken

Uiteraard kan een grote roadtrip niet zonder een grote teambus. Voilà: de glorieuze, dik 10 meter lange Holiday Rambler Aluma Lite, een klassieker van een camper met een enorme V8 van GM. En, getuige de kleur en geur van de bekleding, een opwindende collectie schimmelinfecties. Zal de eerbiedwaardige Rambler Team TopGear dan eindelijk naar de overwinning leiden?

Je ziet het zondag in TopGear S32E01, om 21:00 uur op BBC1. Wees erbij!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie