Je bevindt je in een uitstekend jaar als gamende autoliefhebber. Dat wil zeggen: misschien – als ontwikkelaars hun eigen releasedata honoreren. In de praktijk zijn de makers van virtuele tijdsverslinders zo onbetrouwbaar als een Italiaanse auto van twee decennia oud. Voor veel racegames lijkt het einde (en de release) in zicht te komen. Bereid je voor op een stortvloed van racegames en weinig vrije tijd.

NASCAR Heat 2

Releasedatum: 12 september 2017
Voor fijnproevers van links afslaan komt binnenkort dé racegame van 2017: NASCAR Heat 2. Hardnekkige geruchten spreken over DLC met bochten naar rechts.

WRC 7

Lees de review van WRC 7 Info volgt

Baja: Edge of Control HD

Releasedatum: 21 september 2017
Dit spel is een remake van het gelijknamige spel minus HD uit 2008. Het kost maar ongeveer 30 euro en ziet er best vermakelijk uit.

Project Cars 2

Releasedatum: 22 september 2017
Even geleden overviel de eerste trailer van Project Cars 2 ons. Het spel focust op realisme als het gaat om weersomstandigheden. De buitentemperatuur beïnvloedt de motor en als het regent zie je de plassen om de baan groter worden. Bijzonder.

Forza Motorsport 7

Releasedatum: 3 oktober 2017
Forza Motorsport is de volwassen broer van Forza Horizon. Geen hippe festivals of over-de-top-arcade, maar gewoon racen op een circuit. Forza Motorsport 7 komt in november naar de Xbox One en PC.

Gran Turismo Sport

Releasedatum: 18 oktober 2017
Rond deze tijd had je Gran Turismo Sport moeten afstoffen om weer eens te spelen. Helaas redde de ontwikkelaar het niet om GT op tijd af te krijgen. Nu is de release datum eindelijk in zicht.

Need for Speed Payback

Releasedatum: 10 november 2017
Het is de tweede Need for Speed sinds de reboot van de franchise. Wat direct opvalt zijn de gelijkenissen met The Crew. De hoofdpersoon wordt gedreven door wraak en moet door te racen dicht bij de antagonist in de buurt komen.

Gear.Club Unlimited

Releasedatum: 30 november 2017
Gear.Club Unlimited moet dé simulator voor de Nintendo Switch worden. Tegen het einde van dit jaar kun je het gaan spelen.

Wreckfest

Releasedatum: eind dit jaar, begin volgend jaar
Wreckfest ging ooit door het leven als ‘Next Car Game’ en is al sinds 2012 in ontwikkeling. Dit jaar, als de profetie juist is, komt het spel. De officiële website meldt ‘early 2017’. Dat is inmiddels al een tijdje geweest.

Uitgekomen spellen

F1 2017

Vorig jaar kwam het spel uit in augustus. Het jaar daarvoor was het juli en daarvoor was het in oktober. Dit jaar kunnen we gelukkig al voor het begin van de tweede helft van het F1-seizoen achter ons stuurtje kruipen. Wil je het spel gratis hebben? Kijk dan hier even.

Dirt 4

Deze zomer lekker van de zon genieten? Dacht niet even niet. Als het zonnetje weer hoog aan de horizon staat is het tijd om de gordijnen dicht te knallen en Dirt 4 te gaan spelen. Geniet alvast van de eerste trailer van Dirt 4.

Micro Machines World Series

Iedereen die een PlayStation of Xbox One heeft, moet eigenlijk een spel hebben dat je met meerdere mensen op één console kunt spelen. Leuk als je vrienden, je kleine neefjes, je schoonmoeder of andere vage bekenden langskomen. FIFA, bijvoorbeeld. Het voetbalspel is echter niet voor iedereen geschikt; daar zijn kapotte controllers en gebarsten tv-schermen het bewijs van. Daarom is er Micro Machines.

Bonus. The Crew 2

Release: 16 maart 2018
Hij komt niet dit jaar meer, maar toch is dit een eervolle vermelding. Na het eerste deel, komt The Crew in de lente van volgend jaar terug naar onze consoles. Bekijk hier de eerste beelden van The Crew 2.

Reacties

  • Jer heeft op 4 september 2017 geschreven:

    De release date van forza 7 is 3 oktober niet 7 november

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)