Vorig jaar was een van de beste jaren voor racegames tot nu toe. Kun je dan nog je digitale ei kwijt? Of komt er een enorme dip wat betreft racegames in 2018? Goed nieuws: het valt alles mee. Dit zijn alle racegames van 2018 waarvan we tot nu toe weten dat ze komen. Zoals dat met games gaat, zal hier en daar zal er nog wat geschoven worden en met wat geluk komen er nog wat titels bij. Bereid je voor op veel arcade-games en offroaders, gek genoeg.

Trailblazers (PS4/Xbox One/Nintendo Switch/pc)

Releasedatum: mei 2018 Trailblazers is een multiplayer-spel waar je samen moet werken met je teamgenoten. Je moet de baan verven om te winnen, of zo. Ongetwijfeld een leuk gezelschapsspel. Maar heb je zoiets ook al niet gewoon in GTA Online?.

Grip (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Releasedatum: nu (pc) en juli 2018 Grip is een futuristische racer die doet denken aan F-Zero (maar dan met wielen) en aan ‘Podracing’ van Star Wars. In werkelijkheid brengt het spel een ode aan Rollcage, een spel uit 1999. Metalen circuits met loopings wisselen af met natuurgebieden voor arcade-plezier.. Het spel is nu al uit op Steam (pc, dus) en komt later naar de consoles.

Onrush (PS4/Xbox One)

Releasedatum: 5 juni 2018 Vorig jaar stikten we haast in de racesimulatoren. Dit jaar is dat wel anders. Onrush is modder-spring-bots-racer nummertje honderd dit jaar. In buggy’s en motoren race je door paradijselijke omgevingen.

The Crew 2 (PS4/XBOX One)

Releasedatum: 29 juni 2018 Het eerste deel (uit 2014) was revolutionair. Werkelijk elke auto kon uitgerust worden met offroad-modificaties. En dat was nodig: de open wereld was gigantisch. Van de een naar de andere kant op de kaart rijden, kostte 40 minuten. Daarom is het maar goed dat de makers van The Crew 2 vliegtuigen toevoegen aan het spel.

F1 2018 (PS4/Xbox One/PC)

Releasedatum: 24 augustus 2018 Elk jaar komt in augustus de F1-racegame van dat jaar uit. En elk jaar voegen de makers leuke extra’s toe. Hopelijk trakteert het spel dit jaar op meer oudere modellen, wellicht wat extra circuits en de mogelijkheid om in VR te spelen. Gewoon, omdat het kan.

Farming Simulator 19 (PS4/Xbox One/PC)

Releasedatum: oktober 2018 Stiekem de game waar je al tijden naar uitkijkt. Want wie wil er nou werkelijk een supercar rijden als je een agrarische beul kunt besturen.

Dakar 2018 (PS4/Xbox One/PC)

Releasedatum: 31 december 2018 De Dakar is de moeder aller woestijnraces met 4.000 wedstrijdkilometers en nog eens zo’n 5.000 kilometers aan verbindingsroutes. Geen eenvoudige klus om in een racegame te vatten. We zijn benieuwd hoe ze het er vanaf brengen. Ergens dit jaar komt het spel uit. Hopen we.

Forza Horizon 4 (Xbox One/PC)

Releasedatum: 25 september 2018 Forza Motorsport en Forza Horizon wisselen elkaar voortaan om het jaar af. Dus volgend jaar staat je nummertje vier van het racespel met de grote open wereld te wachten. De locatie en verdere details zijn vooralsnog onbekend.

RISE: Race the Future (PS4/Xbox One/WiiU/3DS/PC)

Releasedatum: ergens in 2018 RISE: Race the Future gaat – zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden – over futuristisch racen (ja, echt). Op de video kunnen we alvast zien dat je veel aan auto’s kan sleutelen.

GTR 3 (PS3/Xbox One/PC)

Releasedatum: ergens in 2018 Wij kenden hem ook nog niet, maar GTR 3 schijnt al in 2011 aangekondigd te zijn. De ontwikkelaar ging failliet, maar het spel is nu terug. Het is het vervolg op GTR 2 uit 2006 en gebruikt de engine van Unreal 4 voor het betere visuele spektakel.

Untitled Sonic Racing Game

Releasedatum: ergens in 2018 Meer dan een geheimzinnige trailer is er nog niet, maar er komt een Sonic-racegame aan. Een vervolg van Sonic & Sega All-Stars Racing uit 2010? Misschien een leuke tegenhanger van Mario Kart?.

Reeds uitgekomen:

TT Isle of Man: Ride on the Edge

Releasedatum: 6 maart 2018 Het is maar goed dat levensverzekeringen geen no-claimkorting hanteren. Minus een eeuw aan schadevrije jaren loopt flink in de papieren. TT Isle of Man: Ride on the Edge wist de dwaasheid van de echte race goed te vertalen naar de game. Lees de TT Isle of Man: Ride on the Edge review.

Gravel – (PS4/Xbox One/PC)

Releasedatum: 27 februari 2018 Oneindig racen, noemt de maker het. Gravel ziet eruit als een onvervalste arcadegame met veel actie. Prachtige landschappen over de hele wereld zijn het decor van je modderslingerpraktijken. Na wat uitstellen, ligt de game in de winkel. Lees de Gravel review.

Burnout Paradise Remastered (PS4/Xbox One)

Releasedatum: 9 maart 2018 Burnout Paradise werd afgestoft en opnieuw uitgebracht voor de huidige consoles. Helaas groeide het spel niet mee met zijn oorspronkelijke spelers. Koop het voor je neefje. Lees de Burnout Paradise Remastered review

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 22 maart 2018 geschreven:

    En jullie gaan ze natuurlijk wel állemaal een recensie geven en er eentje gratis weggeven. (aan mij dan hè?)

    Reageer
  • Jesse heeft op 21 december 2017 geschreven:

    Forza horizon 4 voor playstation maken?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)