De zware Audi A6 3.0 TDI met 272 pk van de politie is geen partij voor de vijfcilinder met 400 pk van de Audi RS 3. De kleinere Audi is in alles superieur bij een achtervolging, behalve dat de dorstige vijfcilinder de tank sneller leeg slobbert. In een achtervolging is de politie dan ook eerder de schildpad dan de haas. En in dit geval is het geboefte ook het haasje.

De politie wint de achtervolging niet met brute snelheid, maar met een slimmere aanpak. Gisteravond zette de politie in Brabant de achtervolging in op een Audi RS 3. De snelheden op de snelweg liepen op tot boven de 260 km/u. Bij Gouda ging de Audi de snelweg af om de politie af te schudden, maar de helikopter had de boeven in de smiezen. Uiteindelijk crashte de Audi in Reeuwijk.

De inzittenden sloegen op de vlucht, maar werden gepakt. ‘De bestuurder dook nog tevergeefs het water in, maar meer dan een nat pak haalde hij niet’, schrijft Politie Rotterdam Delfshaven. Of het een eenzijdige crash was of dat de RS 3 botshulp kreeg van de politie is niet helemaal duidelijk.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie