Op het vlak van restomods mag je dit wel een vrij grondige noemen. Het is het werk van de in North Carolina gevestigde winkel Retro Designs. Het is in wezen een Chevrolet Bel Air Coupé uit 1954 met een gigantische 6,2-liter V8 met een supercharger onder de monsterlijke motorkap. Voor de liefhebbers: het betreft een LT4-motor.

Het vermogen staat op zo’n 650 pk dankzij een aangepaste luchtinlaat en tal van andere motorupgrades. Stel je voor dat je dit in de jaren vijftig had. Gelukkig staat het ding op een aangepast Scott’s Hotrods-onderstel. Er is een van General Motors afkomstige achttraps automaat gemonteerd en er zijn Wilwood-remmen aan boord, plus moderne banden om de boel onder controle te houden.

Daarnaast is er een hoop chroom en staat het geheel dicht bij moedertje aarde dankzij luchtvering. Om ervoor te zorgen dat de uitlaat niet de grond raakt, monteerde Retro Designs een ovaal exemplaar. Retro Designs zegt dat de restauratie ‘duizenden uren’ heeft geduurd, en de prijs weerspiegelt dat zeker. Die is dan ook niet kinderachtig – deze Bel Air kost omgerekend 333.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)