De beste herinneringen op de (met deze temperaturen bloedhete) zolderkamer van het ouderlijk huis hebben we te danken aan Burnout 2 op de GameCube. Het racen was oké, maar niet heel bijzonder. Eén modus sprong er altijd uit: de Crash Mode.

Helaas ontbrak deze modus bij Burnout Paradise Remastered. We werden dan ook zeer nieuwsgierig naar het nieuwe spel Danger Zone 2. Het spel komt uit de koker van de makers van de originele Burnout. Eindelijk de allesvernietigende chaos waar we naar snakken?

Hoe uitgebreid is Danger Zone 2?

Het spel heeft, net als de Crash Modus van Burnout 2, één doel: crashen met zo veel mogelijk schade. Onderweg naar het finale lot van de auto moet je uitdagingen voltooien, bijvoorbeeld twintig caravans van de weg rammen. Voor Zwarte Zaterdag-gangers een welkome uitlaatklep.

Danger Zone 2 begint zo simpel als het spel blijft. Geen uitleg, gewoon instappen en knallen. Veel meer nadenken dat dat komt er ook niet bij kijken. En dat is helemaal niet erg. Je slingert het spel aan voor een halfuurtje hersenloos destructieplezier. Verwacht geen diepgang of een meeslepende verhaallijn.

Als we een kritiekpuntje moeten leveren, willen we graag iets opmerken over de crashes zelf. De dynamiek ontbreekt hier en daar. Het verkeer staat te snel stil en de chaotische kettingreactie ontbreekt. In Burnout ging de crash soms nog minuten door waarbij de camera telkens focuste op de crash.

De crashes mogen dus wat beter geregisseerd worden, en wat ons betreft nét wat meer worden overdreven. Als Michael Bay tips geeft voor het derde deel, hebben we een absolute winnaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)