We verklapten al eerder dat de makers van Cyberpunk 2077 gek zijn op auto’s. Ontwikkelaar CD Projekt Red verzon een flink aanbod van retrofuturistische auto’s en werden daarbij deels geïnspireerd door blik uit de jaren tachtig. Net als in GTA zijn de meeste auto’s verzinsels, met uitzondering van de Porsche 911 van het karakter van Keanu Reeves. Het spel komt 19 november uit op de bestaande consoles en de pc, maar ook direct op de PS5 en Xbox Series X. We voorspellen een toename in ziekteverlof halverwege volgende maand. Benieuwd in welke auto’s je door Night City kunt knallen? Check hieronder de auto’s van Cyberpunk 2077.

Quadra Turbo-R V-Tech

De heldauto uit Cyberpunk 2077 is de Quadra Turbo-R V-Tech. Hoewel hij pronkt met Testarossa-achtige flanken, is het volgens de bedenker een betaalbaar alternatief voor de superieure Japanse sportauto’s in die tijd. Een turbo-V8 zorgt voor 740 pk. Of de naam geïnspireerd is door Honda’s VTEC of door kindercomputermerk VTech is onmogelijk om zeker te weten in 2077…

Chevillon Thrax

Liever geen kogels in je vers geïmplanteerde robotarm? Overweeg dan om te investeren in een Chevillon Thrax. Geliefd onder de ‘mega-yuppies’ van Corpos vanwege zijn opulente voorkomen, maar vooral omdat hij kogelwerend is. Bij voorkeur zit je achterin.

Thorton Galena

Zelfs in 2077 is er behoefte aan een betrouwbare eerste auto. De Thorton Galena vervult die rol. De makers hebben duidelijk afgekeken bij de Volkswagen Golf voor deze hatchback. In de fictieve verhaallijn van het spel werd de auto door de overheid ontwikkeld als transport voor de armere bevolkingsgroep, zodat ook zij tevreden zouden blijven na de recessie.

Arch Nasare CD

Je zou het niet zeggen, maar dit is een van de voertuigen die je in het echte leven ook kunt bezitten. De Nasare CD is gebaseerd op de Method 143 van motorfabrikant Arch. Het bedrijfje produceert in kleine volumes en het zal je niets verbazen dat Keanu Reeves een van de oprichters is.

Makigai Maimai

Een mix van een Japanse Kei-Car en de Johnny Cab van Total Recall. Deze Japanse kruimeldief gaat geen straatraces winnen, maar hij zoeft wel eenvoudig door het drukke verkeer. Parkeren moet ook geen probleem zijn. Als iemand dat tenminste gaat doen in Cyberpunk 2077. Je prakt hem gewoon op de stoep, toch?

Porsche 911 Turbo

Deze hadden we al eerder behandeld. Johnny Silverhand, gespeeld door Keanu Reeves, rijdt in deze Porsche 911 Turbo uit 1977. Een snelle rekensom leert dat de auto in het spel al 100 jaar oud is. Als je goed kijkt, zie je dat de spiegels ontbreken (dit zijn nu camera’s) en er zit iets op de voorbumper. We hopen dat de speler ook zelf een rondje mag doen in deze Porker.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie