Het grote frontale oppervlakte van de Mercedes-racetruck beukt de laaghangende mistflarden uit elkaar. Gevoelsmatig kunnen we de druppels van het scherm afboenen met een doekje. Naast ons ploegt een andere coureur met volle vaart zijn drietonner de bandenstapel in en een autoband tikt nog net ons dak aan. Maar daar kijken we niet eens naar. Gefascineerd kijken we naar de plassen op het wegdek.

Hoe mooi is Forza Motorsport 7 op de Xbox One X in 4K?

Je kunt Forza Motorsport 7 voor de nieuwe Xbox One X nog van echt onderscheiden. Maar dat is niet vanwege het gebrek aan proberen. Wanneer de weersomstandigheden juist zijn, is de nieuwste Forza in de 4K-resulutie een lust voor het oog. Bij droog wegdek is het ‘t minst mooi, maar vooral in de regen en bij schemer is het een uiterst smaakvol pixelbuffet. Jullie verkozen het tot het beste racespel van 2017 en daar kunnen we ons prima in vinden. Het spel is uitgebreid, uiterst vermakelijk en op de One X prachtig om te zien.

We parkeerden de Xbox One X voor een 55-inch televisie. Geen klein ding, dus. En dan zitten we nog dichterbij dan verantwoordelijke ouders zouden aanbevelen. De graphics proberen je het spel in trekken. Je wilt je overgeven en jezelf onderdompelen in het spel, maar dat gaat niet. En dat heeft niets te maken met het meedogenloze slagveld dat de online lobby heet.

Waarom niet?

Want naast het 4K-beeld zitten twee dikke randen van de televisie. En daarnaast de echte wereld. En dat is het grote probleem van Forza Motorsport 7 op de Xbox One X. Geen enkel ander racespel trekt je zo naar binnen als Forza. Maar dat gaat niet, want het scherm is gewoon te klein. Het spel ontgroeit het scherm als het ware.

De oplossing zou een VR-bril zijn, maar daar doet Microsoft (nog) niet aan. En virtual reality is nog niet ver genoeg doorontwikkeld wat ons betreft. Dus om volledig te genieten van de prachtige graphics moet je drie schermen naast elkaar moeten zetten. En dat is prijzig.

Hebben andere spellen hier geen last van?

Bij andere spellen is dit geen probleem. Want daar zit je als buitenstander een spel te spelen. Dus het grote voordeel van de Xbox One X is ook zijn nadeel. Moet je het daarvoor laten? Nee, want met sublieme graphics en het ijzersterke duo Forza Motorsport en Horizon kan Microsoft eindelijk tegengas geven tegen PlayStation 4. Dus als je nog een nieuwe console zoekt, vergeet dan zeker niet de Xbox One X te overwegen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)