Kazunori Yamauchi, bedenker van Gran Turismo, had ongetwijfeld in de gaten dat ie aan iets speciaals werkte zo’n twintig jaar geleden. Maar dat de game-industrie en reeks zó populair zouden worden, had hij destijds ook niet durven te dromen.

Sinds de eerste release in 1997 voor de PlayStation verkocht het spel 80,4 miljoen keer. Dat is bijna vier keer meer dan de VW Kever. In totaal waren er zeven primaire releases: Gran Turismo 1 t/m 6 en de nieuwste Gran Turismo Sport. Daarnaast waren er nog een stel Prologues en één PSP-spel dat ook niet onaardig liepen.

De populairste was Gran Turismo 3: A-Spec met een verkoopgetal van 14.890.000 exemplaren. Dat is net zoveel als er Nederlanders zijn die een controller kunnen vasthouden. De rest van de spellen verkocht rond de 10 miljoen keer per game, op nummer zes na. Die verkocht maar 5.220.000 keer. Terecht ook, want dat was een opgepoetste versie van deeltje vijf.

Gran Turismo Sport zit nu ongeveer op 3.300.000 verkopen. Daar is de rek voorlopig nog niet uit, aangezien Polyphony Digital het spel voorlopig blijft updaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)