Druk eens een bouwjaar op deze Chevrolet Thriftmaster. Lastig inschatten, of niet? Dit type pick-up werd gebouwd van 1947 tot 1955 en is dus meer dan 60 jaar oud. Dit specifieke exemplaar kun je echter als compleet nieuw beschouwen, want hij werd aangepakt door het bedrijfje Icon 4×4. Helemaal modern, zonder in te leveren aan uitstraling.

Icon verstopt alle moderne toevoegingen, zodat je ze op het eerste gezicht niet kunt zien. Zo schuilt er onder de groene lak een 6,2-liter LS3 V8 met 435 pk en 575 Nm. Aan het einde van de nieuwe onafhankelijk ophanging zitten lijvige Brembo-remmen. Schakelen doet een viertraps automaat en volgens Icon rijdt het totaalpakket als een moderne sportauto.

Vanbinnen lijkt de Chevy Thriftmaster volledig origineel, maar door de ventilatieopeningen stroomt koudere lucht dan ooit dankzij een moderne airconditioning. Een bluetooth-module zorgt ervoor dat je naar je eigen deuntjes kunt luisteren. Krassen en vervelende weerspiegelingen daargelaten: is een gespoten dashboard niet veel cooler dan zo’n plastic ding?

De prijs? Niet laag, dat garanderen we. Icon deelt niet wat de restauratie en ombouw precies kostte, maar je had er zeker weten een gloednieuwe sportauto van kunnen kopen. Die is echter niet zo cool als deze Icon Chevy Thriftmaster.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)