Een rally-cabriolet. Dat moet wel de vreemdste niche van vandaag zijn. Jaguar bouwde twee van deze bijzondere rallyauto’s. De Jaguar F-type Rally beschikt over Jags 2,0-liter viercilinder, 300 pk sterk. Daarnaast worden de twee auto’s uitgerust met verbeterde remmen voor en achter, plus gepaste rally-ophanging.

De dempers zijn handgemaakt en kunnen in drie verschillende standen versteld worden. Jaguar monteerde zachtere veren om beter over de ruwe oppervlaktes van de rally-etappes te kunnen denderen. Specifiek voor deze F-type zijn het sperdifferentieel, de kuipstoelen, een brandblusser en – de coolste aanpassing – een op de motorkap gemonteerde verlichtingsbalk waarmee je een mol nog kunt verblinden.

Hoeveel kost deze Jaguar F-type Rally?

Er is ons verteld dat het ontwerp is geïnspireerd op de Jaguar F-type Chequered Flag Limited Edition – die al een aardige duit kost. Helaas is er voor de rally-Jags nog geen prijs vrijgegeven. Jammer, want ze zien er uit alsof je er ongelooflijk veel plezier mee kunt beleven. Reken overigens maar niet op een versie voor de openbare weg.

‘De kans om een rallywagen te ontwerpen komt niet vaak voor’, legt Jaguar-designbaas Ian Callum uit. ‘Deze modellen zijn een passend eerbetoon aan de XK120 en aan alle geweldige Jaguar-sportwagens in de 70 jaar daarna.’

De XK120 reed in de jaren vijftig drie achtereenvolgende Alpine-rally’s, en niet zonder succes. Twee van de drie rally’s sloot hij winnend af. De Jaguar F-type Rally zal de komende dagen verschillende rally-circuits aandoen om te laten zien wat hij kan. Spectaculair.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)