Na omvangrijk onderzoek – dat wel of niet 5 minuten naar buiten staren was – concluderen we dat er nog genoeg mensen zijn die nieuwe kleine stadsauto’s kopen, zoals een Toyota Aygo of een Seat Mii. En dat terwijl er zat interessante alternatieven bestaan, zoals een Porsche Cayenne of een Mazda RX-8.

Wellicht wisten de voorgaande suggesties niet de juiste snaar te raken. Geen ramp. De bron van goede suggesties is onuitputtelijk. Wist je bijvoorbeeld dat je vier keer zoveel cilinders kunt krijgen voor je geld? Jazeker: een V12 in plaats van een drie-in-lijn.

Welke V12?

De Mercedes S-klasse (W220) van rond de millenniumwisseling kost namelijk inmiddels minder dan 12.500 euro. En ja: dat is voor de V12-variant. Als je goed zoekt vind je zelfs een verlengde versie. Of eentje met gangster-velgen. Het is dan wellicht niet de meest geschikte auto om mee te nemen als je je nieuwe schoonfamilie voor het eerst ontmoet, maar lekker boeiend: het is een S-klasse. Met V12!

minder onderhoud

De twee ton aan luxe schiet in 6,3 seconden naar de 100 km/u en topt bij 250 km/u. Motorrijtuigenbelasting kost je ongeveer 1.200 euro per jaar. Heus: als je een beetje rustig aandoet is de brandstofbehoefte echt niet zo groot dat je Koeweit moet binnenvallen. En ach, wat kan onderhoud nou kosten? Je verdeelt de last over twaalf cilinders in plaats van drie. Vier keer minder onderhoud, dus. Wat kan er mis gaan? Kies hier een leuke Mercedes S600 uit

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie