Vroeg jij je ook al maanden af wat voor schitterende Singer 911 2016 ons zou gaan brengen? Welnu, het wachten is voorbij: de Californische kunstenaars presenteren komend weekend twee nieuwe Porsche-creaties op de Quail-meeting tijdens Monterey Car Week in Californië. Waar overigens nog minstens acht Singers zullen rondrijden.

Singer Vehicle Design, het geesteskind van obsessief genie Rob Dickinson, verbaasde ons al talloze keren met zijn prachtige, tot in de puntjes opgefriste klassieke Porsches. De minutieuze aandacht voor detail tart elke verbeelding. Vorige maand las je er alles over in onze TopGear Retro Special.

Het laatste wapenfeit van Singer omvat niet een, maar twee auto’s – gebouwd voor dezelfde eigenaar. Omdat Singer zijn auto’s altijd vernoemt naar de woonplaats van de klant, dragen deze Porsches de namen Luxemburg (dat blijkt ook een Amerikaans stadje te zijn) en Minnesota (de staat).

Bekijk de galerijen hieronder voor een vrachtlading plaatjes van deze schoonheden.

 

Singer 911 2016: Luxemburg

De Luxemburg is een 911 Targa uit 1990, uitgevoerd in Deep Orange met Navy Blue leer. Opvallend is het leren weefpatroon op stoelen, deurpanelen en dashboard in verschillende tinten oranje, blauw en een crèmekleur. ‘Tyler Tartan’, noemt Singer de combinatie. De auto heeft een uitneembaar dak van koolstofvezel, bedekt met een blauwe stof. De Targa-bar is vernikkeld en heeft een goudkleurig tintje. Singer ging zelfs zo ver dat ze de bar opnieuw ontwikkelden met niet drie, maar twee sleuven erin. Iemand anders dan echte kenners zal het niet opvallen.

Uiteraard kreeg de auto de bekende Singer-look en de nodige technische updates. De motor, ontwikkeld door Ed Pink, meet 4,0 liter en is 395 pk sterk. Hij is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Grote Brembo-remmen zorgen dat de nieuwe eigenaar zijn trots heel kan houden.

 

Singer 911 2016: Minnesota

Een stijlvol beestje, deze 964 coupé uit 1994. De Minnesota is grijs (Gunmetal Gray) met een Tobacco Brown interieur, waarbij de panelen geheel met leer zijn bekleed en de sportstoelen met een combinatie van leer en suède. De eigenaar liet verder een paar unieke details aanbrengen, zoals een blauwe toerenteller in plaats van het gebruikelijke Singer-oranje.

De Minnesota wordt aangedreven door een 3,8-liter Cosworth-motor met 355 pk. Ook hier mag de eigenaar zelf door de zes versnellingen roeren.

Tot nu toe bouwde Singer maar liefst 50 re-imagined Porsche 911’s. Er staan er op dit moment nog eens 80 in bestelling. ‘De Luxemburg Targa en Minnesota coupé zijn goede voorbeelden van het brede scala aan mogelijkheden dat we onze klanten bieden’, aldus Rob Dickinson. ‘Wat begon als een serie aanpassingen aan kleuren en motoren is uitgegroeid tot een volledig handgevormde vervulling van de unieke wensen van een klant. We doen altijd ons uiterste best om alle ideeën en visualisaties van onze klanten, mits uitvoerbaar, in het eindresultaat te verwerken.’

Goed gedaan, mysterieuze klant. Deze specifieke twee eindresultaten bezorgen ons nog maandenlang wilde dromen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)