De nachten worden weer langer, het begint in de buurt alweer naar open haard te ruiken en we hebben net die telkens terugkerende discussie gehad of we nou bij het invoeren van de wintertijd een uur zijn kwijtgeraakt of erbij hebben gekregen. Ofwel: het is de hoogste tijd dat een nieuw seizoen van TopGear zich een weg naar jouw tv baant. Vanaf 14 november is TopGear terug op BBC One! Elke zondag om 21:00! Nou, voorlopig dan. En jawel: Chris, Freddie en Paddy zijn terug met een nieuwe lading automobiele ongein, en ze gaan harder, verder en, eh… onzinniger dan ooit tevoren. En dat alles onder het mom van ‘auto’s testen – of zoiets’. Dit is wat je vanavond gaat zien in de eerste aflevering van TopGear seizoen 31.

Eddie Kidd

Eddie Kidd was een van de beste motorrijders ooit – een waanzinnig getalenteerde en bijzonder knappe stuntrijder die de meest halsbrekende toeren heeft laten zien. Een ongeluk in 1996 maakte echter een einde aan zijn carrière, zijn verwondingen veranderden zijn leven voorgoed. TopGear bewijst hem eer op de enige mogelijke manier: door middel van Paddy McGuinness die, in leer gehuld, door een ring van vuur springt. Plus een aantal aanzienlijk meer getalenteerde motorrijders die over een stel Trophy Trucks springen in een van de spectaculairste stuntshows die je ooit zult zien.

F1-coureurs op Silverstone in TopGear S31E01

De constante stroom blije giechelgeluidjes uit de TopGear-burelen kan maar één ding betekenen: er is een nieuwe 911 GT3. De woestbevleugelde Porsche is zonder twijfel een fenomenale auto om een circuitdag mee te beleven. Maar wat als je nou een top-circuitdagauto wilt die geen Porsche-logo op zijn neus heeft, of op zijn achterkant, of eigenlijk waar dan ook? Er is maar één team dat die prangende consumentenkwestie te lijf kan gaan: Team TopGear, met een Alfa Giulia GTAm, een Aston Martin Vantage F1 Edition en een McLaren 765LT. Dag, kantoor, zwaar – je kent het.
Er was natuurlijk maar één manier om dit trio circuitdagauto’s te testen: op een circuitdag. Een tikje minder voor de hand liggend was het feit dat het circuit dat de producers van TopGear hadden uitgekozen ‘Silverstone’ heette, en dat de dag wonderbaarlijk genoeg precies samenviel met die van de Britse Formule 1 Grand Prix. Hoe zou het Team TopGear vergaan tegen een ander trio, bestaande uit een selectie van de snelste mensen ter wereld: Lando Norris, Sebastian Vettel en Antonio Giovinazzi? Nou ja, ze verloren natuurlijk, want F1-coureurs zijn F1-coureurs, en Team TopGear bestaat uit twee mannen van middelbare leeftijd uit Lancashire en een man van middelbare leeftijd uit Bristol. Maar hoe erg verloren ze?
TopGear S31E01 zie je deze zondagavond, 14 november, op BBC One om 21:00 uur Nederlandse tijd.
Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie