De nobele caravan. Hoewel zijn nut als praktisch mobiel vakantieverblijf onomstotelijk vaststaat, staat evenzeer vast dat hij nogal een imagoprobleem heeft. Een imagoprobleem dat zeker ten dele op het conto kan worden bijgeschreven van een zeker bijzonder onverantwoordelijk BBC-autoprogramma.

Maar laten we niet blijven hangen in de schuldvraag van dat doodsaaie imago van de caravan. Laten we de oude dame gewoon eens keihard de 21e eeuw in trappen. Maak je klaar, kameraden, voor een ware caravanrevolutie! Chris, Paddy en Freddie kiezen elk hun favoriet uit een nieuwe generatie micro-caravans en haken ze achter elektrische SUV’s: de Mercedes EQC, Audi e-tron Sportback en Polestar 2, waarvan er minstens één, laten we eerlijk zijn, eigenlijk helemaal geen SUV is.

Allemaal voorzien van een combinatie waarmee ze schoon, groen, emissieloos en comfortabel elk idyllisch plekje in het land kunnen bereiken, stellen onze revolutionairen zich ten doel uit te vinden waartoe hun ‘sportcaravans van de toekomst’ in staat zijn, middels een traditionele kampeertrip in de woeste onherbergzaamheid van Northumberland. Een trip waarbij, onvermijdelijkerwijs, zaken komen kijken als ‘van een heuvel afgeduwd worden in een soort grote opblaasbare bal’ en ‘het eten van de heetste pepers ter wereld terwijl je een snelle ronde over de heide probeert af te leggen’. Wat we zeggen: een traditionele kampeertrip.

S-T-O-verstuur in TopGear S31E02

Chris raakt behoorlijk overstuur van Lamborghini’s speciale circuitversie van de Huracán, de STO. Zit er echt enig talent verstopt onder dat ronduit bizarre uiterlijk? En hoe rijdt die Lambo eigenlijk?

Je ziet het vanavond in TopGear S31E02, de tweede aflevering van seizoen 31, om 21:00 uur Nederlandse tijd op BBC One.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)