Je hebt net je rijbewijs gehaald. Gefeliciteerd! Nu kun je eindelijk een klein fortuin uitgeven aan de aanschaf en verzekering van een ontzettend saai stadsautootje. Misschien een Opel Corsa, of een Hyundai i20, zoiets. Verstandig, zuinig, gaap. Zouden onze presentatoren goedkope, eenvoudig te verzekeren auto’s kunnen vinden die net iets opwindender zijn dan een tweedehands Corsa? Ze doen een poging in de vijfde aflevering van TopGear-seizoen 31. Of in internetpraat: TopGear S31E05.

Het lijdt geen enkele twijfel dat een oude Lada Niva, een oude Volkswagen Kever en een oude MGB GT eindeloos veel interessanter zijn dan (en verbazingwekkend genoeg net zo makkelijk te verzekeren zijn als) die tweedehands Corsa.

De échte hamvraag was of deze interessante oude barrels een ‘dus jij hebt net je rijbewijs’-roadtrip naar de kust van Cornwall zouden overleven. Een trip die bestond uit essentialia als steengroeverijden, verfbommen en ‘rij-instructeurtje spelen’ van een trio pasgeslaagde zeventienjarigen. De andere hamvraag: waarom zijn eigenlijk niet alle auto’s standaard uitgerust met volledige dubbele bediening? Ook zie je Chris Harris (ergens anders dan aan de kust van Cornwall) in de Lamborghini Miura.

TopGear S31E05 is de laatste aflevering van dit seizoen. Je ziet hem vanavond om 21:00 uur op BBC One.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)