Max Verstappen start met een stellage op z’n Red Bull zodat het team gegevens van de aerodynamica kan vergaren. Ze moeten opschieten, want donkere wolken met trillende lipjes hangen boven de Hungaroring. De F1-auto van Lando Norris wordt voordat de coureur het circuit op mag nog aan elkaar gelijmd (waarschijnlijk een beschadiging in het polymeer van het koolstofvezel).

Uiteindelijk vallen de eerste druppels na 30 minuten wanneer Hamilton op de eerste plek staat met Verstappen op de tweede positie. Hier en daar wisselen teams naar intermediates. Over de radio wordt gesproken over bliksem maar echt noodweer blijft uit.

Verstappen spint tijdens een snelle ronde en hoewel de banden het vast niet leuk vinden, blijft de rest van de auto heel. Later in de training, nog geen half uur voor het einde, rijdt Max z’n voorvleugel stuk op een kerbstone bij bocht vier. Na een snelle reparatie mag hij weer de baan op. Hij klaagt wel over het gebrek aan grip van de Red Bull.

Bottas heeft dikke pech, hij kan twee rondes rijden voordat zijn motor niet goed meer loopt. Hij kan hierdoor geen tijd neerzetten en Mercedes is druk bezig met het wisselen van de V6. Hamilton zet 41 rondes neer.

Mercedes kwam vorige week al met flinke upgrades voor de F1-auto’s, maar door het weer en een flinke schep pech kwamen de prestaties niet goed tot uiting. De Hungaroring ligt Mercedes goed, dus verwacht dit weekend een strijdlustige Hamilton.

Renault meldde deze week trots dat hun auto eindelijk de barrière van 1.000 pk doorbroken heeft. Na de opeenstapeling van pech zouden we Ricciardo of Hülkenberg zeker een hoge notering gunnen in deze GP van Hongarije. Uiteindelijk zet Hamilton de snelste tijd neer, gevolgd door Verstappen en daarna Vettel. Gasly mag een nette vierde tijd noteren.

Uitslag van de 1e vrije training van de GP van Hongarije 2019

01. Hamilton
02. Verstappen
03. Vettel
04. Gasly
05. Magnussen
06. Leclerc
07. Hülkenberg
08. Norris
09. Sainz
10. Räikkönen

Data en tijden van de GP van Hongarije 2019

Vrijdag 2 augustus 2019
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 3 augustus 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 4 augustus 2019
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)