Het is gelijk druk op het circuit in Monaco als de klok half twaalf slaat. De meeste coureurs mogen deze straten hun thuis noemen en rijden er dagelijks. Maar het is alweer een tijd geleden dat zij er met een F1-auto reden. En sommige coureurs, zoals Yuki Tsunoda, raceten nog nooit in Monaco.

Fernando gaat in de fout

Waarschijnlijk verwacht je dat we nu schrijven dat Nikita Mazepin als eerst crasht en met Haas en al de haven inrijdt. Hij raakt ook wel even de muur, maar het is niks ernstigs. Het is juist één van de meest ervaren coureurs van het veld die als eerst schade rijdt. Fernando Alonso rijdt zijn voorvleugel stuk bij het ingaan van de laatste bocht. Hij kan nog terugkomen naar de pitstraat en kan de training weer vervolgen. Verder zijn er geen grote ongelukken in deze eerste vrije training.

Red Bull is ondanks eerdere valse beloftes toch weer de favoriet voor dit weekend. Het duurt even voordat ze iets laten zien, maar tegen het einde van de sessie weten Verstappen en Pérez zich toch naar de top van de tijden te werken. Uiteindelijk pakt Pérez de allersnelste tijd van de ochtend. Sainz zit op een tiende van de Red Bull en Mercedes zit op ruim een halve seconde achterstand. De coureurs zijn dus nog vrij voorzichtig en laten nog niet hun ware snelheid zien.

Alonso crasht in de laatste bocht

1e vrije training van de GP van Monaco 2021

01. Sergio Pérez
02. Carlos Sainz
03. Max Verstappen
04. Pierre Gasly
05. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Monaco 2021

Donderdag 20 mei 2021
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 22 mei 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 23 mei 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)