Als het licht op groen gaat, start het nieuwe F1-weekend met de 1e vrije training van de GP van Spanje 2021. Robert Kubica en Roy Nissany mogen deze training in de Alfa Romeo en Williams rijden, om hun sponsors tevreden te houden. In het eerste deel van de kwalificatie doen de meeste coureurs het rustig aan en verkennen ze de baan op de harde banden. Behalve Nikita Mazepin, die spint al na vier minuten in bocht zeven.

Nadat er wat rubber op de baan is gelegd, monteren sommige teams zachte banden onder de auto. Als er nog een kwartier te gaan, is worden de snelle rondes onderbroken door een rode vlag. Kubica rijdt zijn Alfa Romeo in de grindbak en de auto moet vervolgens weggetakeld worden. De coureurs hebben nog negen minuten om verder te rijden als de sessie resumeert. Daardoor is het gelijk weer druk op de baan.

Bij de onboard beelden van Verstappen zien we dat het moeilijk is om de temperaturen van de banden onder controle te houden. Waar het vorige week moeilijk was om de banden op te warmen, is het op dit circuit lastig om de banden koel te houden. Koude banden aan het begin van de ronde zijn gloeiendheet in sector 3. Dit is iets waar alle coureurs mee om moeten gaan, maar tot nu toe lukt dit Bottas nog het best. Hij eindigt bovenaan met Verstappen op drie honderdsten achterstand. Daarachter zien we Hamilton, Norris en de twee Ferrari’s

1e vrije training van de GP van Spanje 2021

01. Valtteri Bottas
02. Max Verstappen
03. Lewis Hamilton
04. Lando Norris
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Spanje 2021

Vrijdag 7 mei 2021
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 8 mei 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 9 mei 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)