Het is inmiddels een stuk warmer op het Circuit of The Americas dan in de  1e vrije training. De teams kunnen daardoor de prototype banden voor 2020 beter testen. Na elf minuten moeten de coureurs echter alweer pauzeren. Grosjean crasht in de S-bochten, wat een rode vlag tot gevolg heeft.

Veel teams laten de prototype-banden in de bandenwarmers zitten voor de 2e vrije training, ook al zijn de omstandigheden nu beter. Er wordt nu vooral op de voorbereidingen voor de kwalificatie en de race gefocust. Tijdens de kwalificatierondes is Hamilton het snelst. Hij won echter veel tijd door een slipstream van Kubica op het lange rechte stuk. Daardoor rijdt hij drie tienden sneller dan Leclerc en Verstappen. Die twee coureurs hadden geen slipstream, dus het is de vraag hoe representatief de tijd van Hamilton is.

Maar Hamilton is niet alleen sneller over één ronde. Ook tijdens de racesimulaties ligt het tempo van Hamilton hoger dan de Ferrari’s. De Red Bull van Verstappen zit tussen de Ferrari’s en Hamilton in. Het ziet er dus naar uit dat Hamilton zondag zijn zesde wereldtitel pakt als er niks vreemds gebeurt. Voor Verstappen is een podium een goede mogelijkheid.

2e vrije training van de GP van Amerika 2019

01. Lewis Hamilton
02. Charles Leclerc
03. Max Verstappen
04. Sebastian Vettel
05. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Amerika 2019

Zaterdag 2 november 2019
3e vrije training: 19:00 – 20:00 uur
Kwalificatie: 22:00 – 23:00 uur

Zondag 3 november 2019
Race: 20:10 – 22:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)