Aan het begin van de 2e vrije training valt er een beetje regen op de Hungaroring. Het is echter droog genoeg voor de coureurs om op slicks naar buiten te komen. Alexander Albon ontdekt al na vijf minuten dat de baan toch verraderlijk is. Hij komt met een wiel op het gras voor de laatste bocht en vliegt hard de muur in. Zijn training komt al snel ten einde en de training wordt even stilgelegd met een rode vlag.

Later in de vrije training begint het iets harder te regenen. Omdat het de rest van het weekend droog blijft, willen de teams niet veel op de intermediates rijden. Dat betekent dat het een lange tijd rustig is op de Hungaroring tijdens deze vrije training. Af en toe wordt er een rondje gereden op de intermediates, maar er is weinig actie.

Omdat Gasly aan het begin van de training de snelste tijd reed, staat hij bovenaan het rondetijdenbord. Hij wordt op 0,055 seconde gevolgd door Verstappen die zijn ronde op een hardere compound neerzette. In de 1e vrije training reed Verstappen ook al de tweede tijd. Achter hen staan de twee Mercedessen. De tijden zijn echter nog niet representatief voor de rest van het weekend, dus de Red Bull-coureurs kunnen nog niet achterover leunen.

2e vrije training van de GP van Hongarije 2019

01. Pierre Gasly
02. Max Verstappen
03. Lewis Hamilton
04. Valtteri Bottas
05. Daniel Ricciardo
06. Kimi Räikkönen
07. Charles Leclerc
08. Nico Hülkenberg
09. Antonio Giovinazzi
10. Daniil Kvyat

Data en tijden van de GP van Hongarije 2019

Zaterdag 3 augustus 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 4 augustus 2019
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)