De 1e vrije training in Singapore stond in het teken van het aftasten van het circuit en het verzamelen van data. Bij de 2e vrije training van de GP van Singapore in 2022 gaan de coureurs er vol voor tijdens hun kwalificatiesimulaties, behalve Max Verstappen. Problemen aan zijn RB18 laten hem maar twee goede rondes rijden. Uiteindelijk rijdt Carlos Sainz de snelste tijd.

Leclerc’s Ferrari is niet helemaal bekomen van zijn remproblemen tijdens de eerste training. De auto staat het eerste half uur van de training op de krik. Zodra de Monegask los mag, rijdt hij meteen hard. Hij zet de op-een-na snelste tijd achter zijn teamgenoot Carlos Sainz neer. De Italianen lijken hun zaakjes nu dus beter voor elkaar te hebben dan tijdens de 1e training.

Red Bull heeft het in deze sessie lastig. De koppeling van Pérez speelde aan het begin van de training nog niet lief mee, maar dit werd uiteindelijk verholpen. Verstappen rijdt maar twee rondes en blijft de rest van de training binnen. Het lijkt erop dat ze bij Verstappen de ophanging voor niet helemaal lekker op orde krijgen.

Mercedes en Alpine gaan lekker

Hoe anders is de situatie bij Mercedes. Vooraf werd verwacht dat het team het niet zo goed zou doen in Singapore door het hobbelige asfalt. Iets met porpoising. De Mercedes W13 trekt zich er echter weinig van aan en beide coureurs gaan best aardig. Daarnaast doet Alpine het goed in Singapore met consistente tijden en aan het einde een vijfde en zevende plaats.

De limieten van de baan in Marina Bay worden nu echt opgezocht, maar echte crashes blijven uit. George Russell heeft het daarbij lastig bij het uitkomen van bocht 10. Hij schiet net als bij VT1 daar rechtdoor, maar houdt deze keer zijn neus uit de bandenstapel.

Pierre Gasly krijg het aan het einde van de sessie extra benauwd. Wanneer zijn auto in de pitbox wordt geduwd, vat de carrosserie vlak boven het hoofd van Gasly vlam. Het vuur wordt snel geblust door Aston Martin-monteurs.

2e vrije training van de GP van Singapore 2022

  1. Carlos Sainz
  2. Charles Leclerc
  3. George Russell
  4. Max Verstappen
  5. Lewis Hamilton

Hoe laat begint F1 in Singapore?

Zaterdag
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)