Vanochtend mochten de coureurs voor het eerst aan een F1-weekend op Mugello beginnen. De teams konden aan het nieuwe circuit op de kalender wennen en deden het daarom nog relatief rustig aan. In deze training zoeken de coureurs echter meer de limieten op.

Als de training iets meer dan een half uur bezig is, komt er een rode vlag. Lando Norris spint zijn McLaren en de neus belandt in de muur. De oranje F1-auto kan niet meer op eigen kracht naar de pitstraat rijden en moet dus opgeruimd worden. En het blijft niet bij die rode vlag. Een half uur later komt Perez uit de pitstraat rijden en hij tikt daarbij Raikkonen aan die in de gravel belandt.

Ook qua temperaturen worden de limieten opgezocht in deze training. De Toscaanse zon schijnt lekker op Mugello. Het warme weer, het bochtige circuit en het ruwe asfalt zorgen ervoor dat dit GP-weekend een martelgang is voor de Pirelli-banden. Ook Verstappen meldt over de radio: ‘Deze banden zijn eraan, je kunt er niks meer mee.’ Het managen van de banden zal dus een belangrijk aspect worden in de race. Wie weet zien we daardoor weer wat onverwachte resultaten.

Over een enkele snelle ronde is Bottas ook in deze training weer het snelst. Hamilton en Verstappen staan beide op twee tienden achter de Fin. De top zit dus vooralsnog dicht bij elkaar op Mugello.

2e vrije training van de GP van Toscane 2020

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Max Verstappen
04. Alexander Albon
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Toscane 2020

Zaterdag 12 september 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 13 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)